Τρίτη 21 Μαρτίου 2023

Αναζωπυρώσεις και νερό απο… τάνκερ στη βόρεια Εύβοια

Από πολύ νωρίς το πρωί πετάνε συνεχώς και τα εναέρια μέσα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στη βόρεια Εύβοια, συνεχείς αναζωπυρώσεις εκδηλώνονται στο Αγριοβότανο, στα Ελληνικά στον Άγιο Νικόλαο, το Ψαροπούλι και τα Βασιλικά, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα Eviatoday. Μικρότερης έντασης αναζωπυρώσεις έχουν ξεσπάσει επίσης στην Παναγία Ντινιούς, στον οικισμό Αθηνά στο Ασμήνι, στους Γαλατσάδες, την Αβγαριά και τους Καματριάδες.

Στους Καματριάδες, οι δυνάμεις πυρόσβεσης και οι κάτοικοι δίνουν μάχη από χθες για να σταματήσουν τις φλόγες σε μια απόκρημνη περιοχή και να μην προχωρήσουν στο Τελέθριο όρος ,γιατί από κει οι φλόγες θα καταλήξουν στην Αιδηψό και τους Ωρεούς.

Εκτός από τις επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, από πολύ νωρίς το πρωί πετάνε συνεχώς και τα εναέρια μέσα σε περιοχές που έχουν ανάγκη για να αντιμετωπίσουν τις αναζωπυρώσεις.

Την ίδια ώρα, όμως, πολλοί από τους κρουνούς στα χωριά από την Αγία Άννα μέχρι το Αγριοβότανο δεν βγάζουν πλέον νερό λόγω της βλάβης στην ηλεκτροδότηση. Γι’ αυτό δόθηκε εντολή και πριν από λίγο ένα δεξαμενόπλοιο έκανε την εμφάνισή του στην παραλία Ψαροπούλι μεταφέροντας νερό για να μπορέσει να τροφοδοτήσει τις υδροφόρες και αυτές με τη σειρά τους να γεμίσουν τα πυροσβεστικά.

Εκατοντάδες στρατιώτες από το Στρατό και την Αεροπορία έφτασαν λίγο πριν το μεσημέρι και ήδη έχουν κατευθυνθεί σε διάφορες περιοχές για να αντιμετωπίσουν τις μικρές εστίες.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ