Τρίτη 21 Μαρτίου 2023

Αναζωπυρώσεις σε Λακωνία, Ηλεία, Μεσσηνία και Αρκαδία- Σε επιφυλακή οι δυνάμεις της πυροσβεστικής

Οι φωτιές βρίσκονται σε ύφεση, με τοπικές αναζωπυρώσεις. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο πύρινος εφιάλτης που συγκλόνισε τη χώρα μας βαίνει προς το τέλος του. Πιο ανησυχητική συνεχίζει να είναι η κατάσταση στη Βόρεια Εύβοια. Στις υπόλοιπες περιοχές οι φωτιές βρίσκονται σε ύφεση, με τοπικές αναζωπυρώσεις.

Αναλυτικά :

Στην Ηλεία «σημειώθηκαν αναζωπυρώσεις στις περιοχές Βασιλάκι, Λάσδικα, Μηλιές, Νεμούτα και Λάλα, όμως οι πυροσβεστικές δυνάμεις πρόλαβαν να τις περιορίσουν» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης, Βασίλης Γιαννόπουλος.

«Σε μία περίπτωση, στην περιοχή Βασιλάκι, χρειάστηκε να επιχειρήσει πεζοπόρο τμήμα, διότι η φωτιά ήταν σε χαράδρα» πρόσθεσε ο αντιπεριφερειάρχης. Στην συγκεκριμένη περιοχή βρίσκεται το διυλιστήριο από το οποίο υδροδοτείται ο δήμος του Πύργου, αλλά έχουν ληφθεί μέτρα για την προστασία των εγκαταστάσεων, σύμφωνα με τον κύριο Γιαννόπουλο.

Στην Ανατολική Μάνη φωτιά κατακαίει στην ορεινή περιοχή της Δεσφίνας. Ενώ αναζωπύρωση εκδηλώθηκε κοντά στη μονή Τσίγκου, που βρίσκεται σε ανάμεσα στην Αρεόπολη και το Γύθειο.

«Τόσο στη Δεσφίνα όσο και κοντά στη μονή Τσίγκου βρίσκονται πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να μην επεκταθεί η φωτιά σε κατοικημένες περιοχές» σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Θεόδωρος Βερούτης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Συγκεκριμένα στην περιοχή επιχειρούν, 62 πυροσβέστες με 23 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος πραγματοποιεί ρίψεις νερού ένα ελικόπτερο.

Αναζωπυρώσεις έχουν εκδηλωθεί και στην Αρκαδία και στη Μεσσηνία. Στο μέτωπο της Μεγαλόπολης, στην Αρκαδία, η φωτιά εντοπίζεται στις περιοχές Ίσαρης και Χρούσα. Στη Μεσσηνία πάλι η φωτιά εντοπίζεται στην περιοχή Μέλπεια.

Στα δύο μέτωπα επιχειρούν 66 πυροσβέστες με 23 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ