Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022

Αττική: 139 κατοικίες ακατάλληλες για χρήση

Χθες, συνολικά, ελέγχθηκαν 246 κτήρια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ξεκίνησε χθες η καταγραφή των ζημιών από τις πυρκαγιές στην Αττική.  60 μηχανικοί του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών επισκέφθηκαν τους δήμους Αχαρνών (Βαρυμπόμπη, Θρακομακεδόνες), Ωρωπού (Αφίδνες, Ιπποκράτειος Πολιτεία, Δροσοπηγή), Κηφισιάς (Αδάμες), Διονύσου (Κρυονέρι) και Λοκρών (Μαλεσίνα). Και πραγματοποίησαν αυτοψία σε κατοικίες, επαγγελματικούς χώρους και δημόσια κτήρια.

Συνολικά, ελέγχθηκαν 246 κτήρια. Συγκεκριμένα, 215 κατοικίες εκ των οποίων οι 76 έχουν κριθεί κατάλληλες για χρήση (κατοικήσιμες), 91 προσωρινά ακατάλληλες για χρήση (χρήζουν επισκευών) και 48 επικίνδυνες για χρήση και οι οποίες θα επανελεγχθούν.

15 επαγγελματικοί χώροι, εκ των οποίων 2 είναι κατάλληλοι για χρήση, 7 προσωρινά ακατάλληλοι και 6 επικίνδυνοι για χρήση οι οποίοι θα επανελεγχθούν.

Έγινε, επίσης, αυτοψία σε 13 αποθήκες, εκ των οποίων η 1 κρίθηκε κατάλληλη για χρήση, 5 είναι προσωρινά ακατάλληλες για χρήση και 7 επικίνδυνες για χρήση οι οποίες θα επανελεγχθούν.

Τέλος ελέγχθηκαν 3 ιεροί ναοί εκ των οποίων οι 2 κρίθηκαν προσωρινά ακατάλληλοι για χρήση και ο 1 επικίνδυνος για χρήση και θα επανελεγχθεί.

Αύριο αναμένεται να συνδράμουν στο έργο των αυτοψιών στις πληγείσες περιοχές της Αττικής πάνω από 130 μηχανικοί του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και άμεσα πρόκειται να ξεκινήσουν οι αυτοψίες και στις πληγείσες περιοχές της Πελοποννήσου και Βόρειας Εύβοιας.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ