Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023

Ολυμπιακοί Αγώνες: Όταν οι εταιρείες θέλουν…μπορούν

Stop της ΔΟΕ στους αθλητές για τη χρήση video στα social media, αποκλεισμός στο instragram της Τόμσον

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Stop της ΔΟΕ στους αθλητές  για την κοινή χρήση βίντεο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020 στα social media. O αποκλεισμός από το Instagram για λίγο την Τετάρτη , της Τζαμαϊκανής Ελέιν Τόμπσον, που κατέκτησε τα χρυσά μετάλλια σε 100μ. και 200μ, επειδή είχε δημοσιεύσει βίντεο με τους νικηφόρους αγώνες της στους 310.000 ακολούθους της, παραβιάζοντας τα δικαιώματα μετάδοσης των Αγώνων, δείχνει ότι όταν οι εταιρείες θέλουν, μπορούν.
Σε μία χρονική στιγμή , που τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γίνονται όλο και περισσότερο ένα βασικό μέσο προκειμένου το κοινό να ασχοληθεί με τους Αγώνες.

Αντίδραση βέβαια που δεν έδειξαν σε ρατσιστικά σχόλια και δυσφημιστικές αναρτήσεις.

«Ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους, ενθαρρύνουμε όλους, να μοιραστούν φωτογραφίες από παραστάσεις, αλλά το βίντεο προφανώς ανήκει στους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς που διατηρούν τα δικαιώματα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΔΟΕ, Μαρκ Άνταμς.

Ετσι κι αλλιώς, η ΔΟΕ θα λάβει περισσότερα από 4 δισεκατομμύρια δολάρια από δικαιώματα μετάδοσης για την περίοδο, από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πιονγκτσάνγκ 2018 έως και  τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Το μεγαλύτερο κομμάτι αυτών των χρημάτων προέρχεται από τον αμερικανικό τηλεοπτικό σταθμό NBCUniversal , έχοντας πληρώσει 7,65 δισεκατομμύρια δολάρια για να επεκτείνει τα δικαιώματα μετάδοσης των ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες έως το 2032.

Ο Άνταμς είπε ότι το 90% του εισοδήματος από τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς που αποκτά η ΔΟΕ αναδιανέμεται.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ