Σάββατο 10 Ιουνίου 2023

Πυρκαγιά στην Ανω Βαρυμπόμπη

Η εξέλιξη δυσχεραίνει περαιτέρω την κατάσταση στο σύστημα ηλεκτροδότησης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι στην Ανω Βαρυμπόμπη, ανατολικά του κτήματος του Τατοίου.

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις πυρόσβεσης στην πυρκαγιά της Βαρυμπόμπης. Αυτή την ώα επιχειρούν 104 πυροσβέστες με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα και το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων, πέντε ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη, με τη συνδρομή εθελοντών πυροσβεστών και υδροφόρων ΟΤΑ.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενεργοποίησε το 112 και κάλεσε όσους βρίσκονται στην περιοχή Βαρυμπόμπης και Κρυονερίου να κλείσουν καμινάδες, παράθυρα, πόρτες, για να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό σπιτιού, και να είναι σε ετοιμότητα. «Aν βρίσκεστε στην ευρύτερη περιοχή Βαρυμπόμπης ή Κρυονερίου Αττικής, κλείστε καμινάδες, παράθυρα, πόρτες, για να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό σπιτιού. Παραμείνετε σε ετοιμότητα, ακολουθείτε οδηγίες αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας», αναφέρει το μήνυμα.

https://twitter.com/112Greece/status/1422522441964920857?s=20

Ακόμα, εκτός λειτουργίας τέθηκε το μεσημέρι το κύκλωμα υπερυψηλής τάσης (400 κιλοβόλτ) Αχαρνών-Αγίου Στεφάνου εξαιτίας της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στη Βαρυμπόμπη.

Η εξέλιξη δυσχεραίνει περαιτέρω την κατάσταση στο σύστημα ηλεκτροδότησης και έχει προκαλέσει προς το παρόν βυθίσεις τάσης που γίνονται αντιληπτές στην Αττική. Οι υπεύθυνοι του ΑΔΜΗΕ βρίσκονται σε άμεση συνεννόηση με την πολιτική προστασία προκειμένου οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα να προστατευθούν από τις φλόγες.

Έκλεισε η εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας λόγω της πυρκαγιάς στη Βαρυμπόμπη

Διακόπηκε η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας λόγω της πυρκαγιάς στη Βαρυμπόμπη. Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο από την αστυνομία, η κυκλοφορία διακόπηκε στο ρεύμα προς Λαμία από το ύψος της Λυκόβρυσης και στο ρεύμα προς Πειραιά από την έξοδο του Αγίου Στεφάνου.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ