Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

Υπό έλεγχο η φωτιά στη Στυλίδα

Αποφασιστική ήταν η συμβολή των εναέριων μέσων πυρόσβεσης, τα οποία έβαλαν τέλος το πρωί στις αναζωπυρώσεις της φωτιάς στην κορυφογραμμή του όρους Όθρυς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με υπεράνθρωπες προσπάθειες, δεκάδες πυροσβέστες από την Φθιώτιδα, την Βοιωτία, την Ευρυτανία και την Θεσσαλία  κατάφεραν τα ξημερώματα να θέσουν υπό έλεγχο την μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή του Λογγιτσίου του δήμου Στυλίδας.

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συνέβαλαν και τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης -αεροπλάνα και ελικόπτερα- που έβαλαν τέλος το πρωί στις αναζωπυρώσεις της φωτιάς στην κορυφογραμμή του όρους Όθρυς, πάνω από τη Στυλίδα.

Περισσότεροι από 100 πυροσβέστες με δεκάδες πυροσβεστικά οχήματα μέσα στη νύχτα βρήκαν τρόπο να προσεγγίσουν τα μέτωπα της φωτιάς και την εγκλώβισαν μέσα σε μία χαράδρα.

Οί κάτοικοι του Λογγιτσίου ήταν αυτοί που αντιλήφθηκαν πρώτη την φωτιά και ενημέρωσαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Οι πυροσβέστες έφτασαν πολύ γρήγορα, λένε στο Star Κεντρικής Ελλάδας. “Ευτυχώς ο άνεμος έπνεε αντίθετα από το χωριό και δεν κινδυνεύσαμε” προσθέτουν.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ