Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022

Στα ύψη οι θερμοκρασίες – Ο Μητσοτάκης ζητά τη βοήθεια των καταναλωτών

Με αφορμή τον καύσωνα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης «συμμετείχε» σε σύσκεψη με την ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, διοικητικά στελέχη του ΑΔΜΗΕ, του ΔΕΔΔΗΕ και παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας στο Κρυονέρι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Ένα από τα ισχυρότερα επεισόδια καύσωνα των τελευταίων τουλάχιστον 40 ετών.»  χαρακτήρισε η ΕΜΥ τον καύσωνα που πλήττει τις τελευταίες ημέρες τη χώρα.

Από σήμερα, η θερμοκρασία αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω, καθώς η τροφοδότηση θερμών αερίων μαζών από την Αφρική θα ενταθεί.

Τις επόμενες ημέρες, οι μέγιστες θερμοκρασίες θα είναι της τάξης των 43-45 βαθμών κατά μέσο όρο, ενώ σε ορισμένες περιοχές η θερμοκρασία μπορεί να αγγίξει τους 46-47 βαθμούς.

Με αφορμή τον καύσωνα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης «συμμετείχε» σε σύσκεψη με την ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, διοικητικά στελέχη του ΑΔΜΗΕ, του ΔΕΔΔΗΕ και παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας στο Κρυονέρι.

Αμέσως μετά τη σύσκεψη, ο πρωθυπουργός έκανε δηλώσεις, στις οποίες υπογράμμισε την κρισιμότητα της κατάστασης και ζήτησε τη «βοήθεια» των καταναλωτών, ώστε να αποφευχθεί η υπερφόρτωση του συστήματος ηλεκτροδότησης. 

«Αντιμετωπίζουμε τον χειρότερο καύσωνα από το 1987. Όπως αντιλαμβάνεστε αυτό έχει ως αποτέλεσμα μία σημαντική επιβάρυνση του συστήματος καθώς έχει αυξηθεί πολύ η ζήτηση. Θέλω να διαβεβαιώσω όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες πως ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν να γίνει για να εξασφαλιστεί η ηλεκτροδότηση» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε «Ζητάμε όμως και τη βοήθεια των καταναλωτών, όπως είπε και ο υπουργός, για να μπορέσουμε -όσο αυτό είναι εφικτό- να περιορίσουμε τη ζήτηση κυρίως τις ώρες αιχμής»

«Πώς μπορούμε λοιπόν όλοι να βοηθήσουμε αυτήν την προσπάθεια; Με το να ρυθμίσουμε τη θερμοκρασία του κλιματιστικού μας σταθερά στους 26 βαθμούς, με το να κλείνουμε -όσο αυτό είναι εφικτό- τους ηλεκτρικούς θερμοσίφωνες ειδικά το βράδυ τις ώρες μεταξύ 7 και 10 και να περιορίζουμε όσο γίνεται συνολικά την κατανάλωση. Να κλείνουμε τα φώτα ειδικά εκείνες τις ώρες» συνέχισε.

Τέλος, διαβεβαίωσε, ακόμα μία φορά ότι οι αρμόδιοι έχουν εξετάσει όλα τα πιθανά σενάρια και σημείωσε ότι «θα τα καταφέρουμε κι αυτή τη φορά» με τη βοήθεια των καταναλωτων πάντα.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ