Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

Πρόεδρος ΟΛΜΕ στο newscenter.gr : Η κ. Κεραμέως περνά τροπολογία χωρίς να μας ενημερώσει

Αναφορικά με την  τροπολογία για τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών, που κατέθεσε η  υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θεόδωρος Τσούχλος σχολιάζει στο newscenter.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

της Άλκηστης Ζαλοκώστα

Αναφορικά με την  τροπολογία για τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών, που κατέθεσε η  υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θεόδωρος Τσούχλος σχολιάζει στο newscenter.gr.

Άλλη μια πρωτοβουλία της Υπουργού, χωρίς ενημέρωση στους εκπαιδευτικούς

«Σε λίγες ώρες ψηφίζεται το νομοσχέδιο της Κεραμέως που επιφέρει σημαντικές αλλαγές στην εκπαίδευση. Δυστυχώς για μια ακόμη φορά, χωρίς την παραμικρή ενημέρωση, ή το παραμικρό διάλογο, ενημερωθήκαμε ότι η Υπουργός Παιδείας πρότεινε σχετική τροπολογία, που αφορά, τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών. Από τη μία πλευρά η ΟΛΜΕ είχε προτείνει τον καθολικό, και χωρίς αστερίσκους εμβολιασμό της εκπαιδευτικής κοινότητας, διαφωνόντας όμως την υποχρεωτικότητα, και την επιβολή βίας και ποινών. Αυτό επετέυχθη. το ερώτημα όμως είναι πως όσοι δεν θα έχουν εμβολιαστεί στις αρχές Σεπτεμβρίου, οφείλουν να προσκομίζουν βεβαίωση αρνητικού μοριακού τεστ, του οποίου η δαπάνη είναι σημαντική. Παράλληλα, δεν έχουμε ενημερωθεί, πόσες φορές τον μήνα, θα υπάρξει η υποχρεωτικότητα προσκόμισης αυτών των πιστοποιητικών. Δεν συμφωνούμε με το να επωμίζονται την οικονομική δαπάνη, οι ίδιοι εκπαιδευτικοί. Το κράτος οφείλει, να καλύψει αυτό το έξοδο.  Επειδή οι σχολικές μονάδες ανοίγουν την 1η Σεπτεμβρίου, η κυρία Κεραμέως είχε χρόνο, να ενημερώσει την ΟΛΜΕ και να συζητήσει μαζί της, και στη συνέχεια να νομοθετήσει. Δυστυχώς για άλλη μια φορά δεν συνέβη.»

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που ο εκπαιδευτικός δεν έχει εμβολιαστεί, η πολιτεία του ζητά έμμεσα υποχρεωτικότητα, αφού το μοριακό τεστ που προυποθέτει και όχι το rapid στοιχίζει περί τα 80 ευρώ περίπου και αυτό σημαίνει ότι για 4 τεστ το μήνα ο εκπαιδευτικός θα χρειαστεί περίπου 240 ευρώ. Για αυτό και ο κ. Τσούχλος διευκρινίζει ότι θα έπρεπε το κόστος του μοριακού τεστ να το καλύψει  εξ ολοκλήρου το κράτος.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ