Κυριακή 25 Ιουλίου 2021
MENU

Μαθήματα ζωής – Αρίστευσε στα 76 της χρόνια

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Η 76 χρονη γυναίκα κρατά στα δυό της χέρια και αντιπαραβάλει 2 χαρτιά. Το ένα είναι το απολυτήριο δημοτικού το 1967, που γράφει άριστα και διαγωγή κοσμιοτάτη, και το άλλο είναι το απολυτήριο λυκείου, που γράφει πάλι άριστα αλλα πρόκειται για το έτος 2021

Σε μια εποχή και σε μια χώρα, που ένας άνθρωπος άνω των 50 θεωρείται και (γράφεται κάποιες φορές) ηλικιωμένος, σε μια χώρα που μια γυναίκα πάνω από τα 40 είναι μεγάλη, είναι ωραίο να βλέπεις ότι ένα όνειρο δεν έχει ηλικία για να πραγματοποιηθεί.

Η 76 χρονη γυναίκα κρατά στα δυό της χέρια και αντιπαραβάλει 2 χαρτιά. Το ένα είναι το απολυτήριο δημοτικού το 1967, που γράφει άριστα και διαγωγή κοσμιοτάτη, και το άλλο είναι το απολυτήριο λυκείου, που γράφει πάλι άριστα αλλα πρόκειται για το έτος 2021!

Το όνειρο δεν έχει ηλικία

Στις 24 Ιουνίου με βαθμό 19,8 (άριστα) και διαγωγή «εξαιρετική»,αποφοίτησε. Πενήντα τέσσερα ολόκληρα χρόνια, περίμενε καρτερικά η Σουλτάνα Παρτάλη, για να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα.

9162676 MG 0679
ΠΗΓΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η 76χρονη πήρε φέτος το απολυτήριο λυκείου που ήθελε από μικρό παιδί, και μπήκε μάλιστα στη διαδικασία να συμμετάσχει και στις πανελλαδικές εξετάσεις. «Έδωσα πανελλαδικές και η καθηγήτριά μου, μού είπε πως τα πήγα καλά και να μην ανησυχώ. Θα μού συμπληρώσει αυτή το μηχανογραφικό, όταν έρθει η ώρα», είπε, μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η κ. Παρτάλη, συγκινημένη.

APOLYTHRIO LYKEIOY
ΠΗΓΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Αποφοίτησα φέτος. Ήταν οι δυο χρονιές δύσκολες με τον κορονοϊό αλλά τα κατάφερα», σχολιάζει, δείχνοντας ότι ο επιμένων νικά, και παραδιδοντας μαθήματα ζωής, για την πίστη, την προσήλωση, την επιτυχία.

Παρ ότι η κ Σουλτάνα, είχε μεγάλη δίψα για μάθηση, ήταν τέτοια εκείνα τα χρόνια, περίεργα και δύσκολα, που δεν κατάφερε να κάτσει στα θρανία. Αποδεικνύει όμως με την συμπεριφορά της, ότι όταν κάποιος θέλει κάτι πολύ, τίποτα δεν θα το σταματήσει και δεν πρέπει να τον σταματήσει για να το πετύχει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βαρύ λογαριασμό καλείται να πληρώσει η Γερμανία για τη «βιβλική καταστροφή»

Ιστορικής κλίμακας καταστροφές στην Δυτική Γερμανία 1,3 δις ευρώ θα κοστίσει στην Γερμανία, με ένα πρώτο υπολογισμό, η βιβλική καταστροφή...

Δεν πείθουν οι εξηγήσεις της ΕΡΤ

Χθες το βράδυ ο προϊστάμενος του αθλητικού τμήματος της ΕΡΤ έδωσε εξηγήσεις για τη μη ζωντανή μετάδοση της προσπάθειας...

Αλ. Τσίπρας: Ως κυβέρνηση θα καταργήσουμε την ελάχιστη βάση εισαγωγής

Στην κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής αλλά και την δυνατότητα να καταθέσουν μηχανογραφικό δελτίο με τους φετινούς βαθμούς όσοι...