Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022

Εκδηλώσεις για την οικολογική και περιβαλλοντική αξία των υγροτόπων στην Δυτική Λέσβο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και το Δήμο Δυτικής Λέσβου διοργανώνουν εκδηλώσεις σε οικισμούς της Δυτικής Λέσβου για να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες για την οικολογική και περιβαλλοντική αξία των υγροτόπων της Δυτικής Λέσβου και τις δυνατότητες αξιοποίησής τους για την τοπική ανάπτυξη και ιδιαίτερα του εναλλακτικού τουρισμού.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα https://stonisi.gr/, η πρώτη εκδήλωση γίνεται υπό την αιγίδα του Φορέα Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού με θέμα «Υγρότοποι της Δυτικής Λέσβου»  την Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021 και ώρα 8:00 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο της Σκάλας Ερεσού.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποίούνται στο πλαίσιο της Πράξης «Δράσεις ανάδειξης προστατευόμενων περιοχών της Λέσβου», η οποία έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020».

Ακολουθεί το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

20.00
Έναρξη – Χαιρετισμοί φορέων

20.20
Γεωπάρκο Λέσβου & Βιοποικιλότητα

Καθ. Νικόλαος Ζούρος / Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Έδρα UNESCO για τα Γεωπάρκα και την βιώσιμη ανάπτυξη νησιωτικών και παράκτιων περιοχών

20.30
«Νησιωτικοί υγρότοποι – Υγρότοποι της Δυτικής Λέσβου»

Καθ. Τριαντάφυλλος Ακριώτης / Τμημα Περιβάλλοντος Πανεπιστημιο Αιγαίου

21.00
Τα πουλιά των υγροτόπων της Λέσβου

Ελένη Γαληνού / Περιβαλλοντολόγος, Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής – Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

21.20
Η συμβολή του Birdwatching στην ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού

Αφρδίτη Βατή / Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων Δήμου Δυτικής Λέσβου

21.40
Παρεμβάσεις φορέων – Συζήτηση

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ