Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023

Ν. Φίλης: στο νομοσχέδιο Κεραμέως φάνηκε το ταξικό πρόσωπο της ΝΔ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στα πανεπιστήμια αποκαλύφθηκε το πραγματικό πρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας. Είναι ένα πρόσωπο ακραία ταξικό, που προκαλεί την «σφαγή των νέων της πανδημίας», δήλωσε ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Φίλης, μιλώντας στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

«Γιατί άραγε σήμερα δεκάδες χιλιάδες παιδιά ζητούν την παραίτηση της κας Κεραμέως; Μια πολιτική κίνηση χωρίς προηγούμενο και χωρίς κομματική καθοδήγηση! Έχουν προσωπικά μαζί της; Γιατί δεν τη ζητούσαν και προχτές την παραίτηση, όταν με άλλες αφορμές η υπουργός βούλιαζε -και εξακολουθεί να βουλιάζει- στις δημοσκοπήσεις;», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Φίλης και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει χρέος «να στηρίξει τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, της περσινής Β’ Λυκείου, που έχουν βιώσει πρωτόγνωρες συνθήκες, που έχουν περάσει δυο χρόνια μακριά από τις τάξεις. Αντί γι’ αυτό νομοθέτησε στη μέση της χρονιάς την Ελάχιστη Βάση, με την οποία αφήνει φέτος χιλιάδες αποφοίτους Λυκείου έξω από το δημόσιο πανεπιστήμιο και χιλιάδες άλλους τους στέλνει σε σχολή που δεν ήταν της επιλογής τους.»

Να κοιτάζουμε στα μάτια τα παιδιά

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, που έχει εξοργίσει το Πανελλήνιο με τη «σφαγή» δεκάδων χιλιάδων υποψηφίων στα Πανεπιστήμια, διαπράττει τη μία απρέπεια μετά την άλλη σε βάρος τους, πρόσθεσε ο κ. Φίλης και επισήμανε ότι η κυρία Κεραμέως έφτασε στο σημείο να πει ψέματα στη Βουλή, ότι δήθεν δεν θα έμπαιναν πέρυσι σε σχολές της επιλογής τους παιδιά με 18.000 και 19.000 μονάδες, προσβάλλοντας αυτά και τις οικογένειές τους.

«Ειδικά οι υπουργοί Παιδείας πρέπει να νομοθετούν βλέποντας στα μάτια των παιδιών τους, τα παιδιά όλου του κόσμου. Να δείχνουν δηλαδή την απαραίτητη ενσυναίσθηση κι όχι ως άλλος Ηρώδης να σφαγιάζουν το μέλλον και τα όνειρα των νέων ανθρώπων, για χάρη πολιτικών σκοπιμοτήτων και ακραίων ιδεοληψιών», επισήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Διαβάστε επίσης:

Πλίνθοι και… Κεραμέως στην Παιδεία

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ