Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

Το τείχος ανο(η)σίας και η «χούντα Μητσοτάκη»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μειώνεται ο ρυθμός εμβολιασμού των πολιτών παρόλο που η πανδημία βρίσκεται σε νέα έξαρση, γεγονός που προκαλεί ανησυχία στο κυβερνητικό επιτελείο, που το τελευταίο πράγμα που θα ήθελε να δει είναι οι εικόνες των αντιεμβολιαστών, οι οποίοι με κρεμάλες και σταυρούς στα χέρια καταγγέλουν την «χούντα Μητσοτάκη».

antiemb2
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ στο διάστημα 11 έως 17 Ιουλίου ο μέσος όρος ημερήσιων εμβολιασμών ήταν 74.197, και μέχρι χθες, 21/07, είχαν εμβολιασθεί πλήρως 4.734.403 πολίτες. Αριθμός που δεν θεωρείται επαρκής για να ανάπτυξη του «τείχους ανοσίας», από το οποίο δεν εξαρτάται μόνο η πορεία της πανδημίας, αλλά και η κατάσταση της οικονομίας. Με δεδομένο μάλιστα ότι το ΔΝΤ επαναφέρει στο τραπέζι τις συνταγές λιτότητας, είναι άγνωστο πότε (και στα χέρια τίνος) θα εκραγεί η νέα ωρολογιακή βόμβα της οικονομίας.

Παρά την εκστρατεία για τον εμβολιασμό, η εικόνα που μένει τις τελευταίες μέρες είναι το lockdown σε έναν από τους εμβληματικούς τουριστικούς προορισμούς της χώρας, την Μύκονο και οι συγκεντρώσεις των αντιεμβολιαστών στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, που έχουν σαφές πολιτικό πρόσημο.

Ως προς το θέμα της Μυκόνου, η κυβέρνηση είναι προφανές ότι έχασε -ή για την ακρίβεια- κατέστρεψε το πλεονέκτημα που είχε το νησί όπου είχε εμβολιαστεί το 90% του μόνιμου πληθυσμού, εξαιτίας της αδικαιολόγητης χαλάρωσης των ελέγχων κατά την είσοδο επισκεπτών.

Ως προς το θέμα των αντιεμβολιαστών, θα ήταν λάθος να αποσυνδεθεί η πολιτική ταυτότητα όσων διαδηλώνουν με την κυβερνητική πολιτική. Διότι τα ακραία στοιχεία με τον σταυρό στο χέρι, που βγαίνουν στους δρόμους καταγγέλοντας την σημερινή κυβέρνηση, προέρχονται από τη δεξαμενή από την οποία η Νέα Δημοκρατία, όταν ήταν αντιπολίτευση, αλίευε ψηφοφόρους στα συλλαλλητήρια κατά της συμφωνίας των Πρεσπών.

antiemb3
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ

Τώρα οι λεγόμενοι «μακεδονομάχοι» καταγγέλλουν την «χούντα Μητσοτάκη», παρόλο που ο πρωθυπουργός έκανε φιλότιμες προσπάθειες να πείσει την ιεραρχία να πείσει τους πιστούς ώστε να συνταχθούν με τη λογική της εμβολιαστικής εκστρατείας.

Με τον αριθμό των κρουσμάτων να θυμίζει την περίοδο του καθολικού lockdown, την κώπωση στον πληθυσμό από τις κυβερνητικές παλλινωδίες και την θερινή χαλάρωση να τροφοδοτεί την μεταδοτικότητα, το τείχος ανοσίας μετατρέπεται σε τείχος ανο(η)σίας και το ανέμελο καλοκαίρι του πρωθυπουργού γίνεται εφιάλτης, με οδυνηρές συνέπειες που θα φανούν το φθινόπωρο.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ