Κυριακή 25 Ιουλίου 2021
MENU

Τσελέντης στο newscenter.gr για τον σεισμό:«Οφείλουμε να είμαστε πολύ προσεκτικοί»

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Στον χορό των ρίχτερ κουνήθηκε η Θήβα, νωρίς το πρωί, και μάλιστα η ένταση της δόνησης 4,1 βαθμών, έγινε αισθητή ακόμα και στην Αθήνα. Ο κ. Τσελέντης μιλά στο newscenter.gr

Στον χορό των ρίχτερ κουνήθηκε η Θήβα, νωρίς το πρωί, και μάλιστα η ένταση της δόνησης 4,1 βαθμών, έγινε αισθητή ακόμα και στην Αθήνα.

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν δύο χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Θήβας, 24 χιλιόμετρα βόρεια της Αθήνας, σύμφωνα με το το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Ο κ. Τσελέντης μιλώντας στο newscenter.gr και την Άλκηστη Ζαλοκώστα, δήλωσε τα εξής:

«Παρακολουθούμε το φαινόμενο στενά ειδικά τις τελευταίες 10 ημέρες. Πρόκειται για περιοχή με βεβαρυμένο ιστορικό, και μεγάλα ρήγματα. Υπό αυτές τις συνθήκες συστήνω στον κόσμο να είναι προσεκτικός, και να έχει κατά νου τις οδηγίες και τα μέτρα που λαμβάνονται σε τέτοιες περιπτώσεις. 

Μην ξεχνάμε, ότι η πόλη της Θήβας, έχει άθλιες συνθήκες δόμησης, πχ τα Προσφυγικά. Επίσης υπάρχει σχολείο, στην πόλη με το περβάζι έτοιμο να πέσει, και ετοιμόρροπες κολώνες. Σε τέτοιες περιπτώσεις οφείλουμε να είμαστε πολύ προσεκτικοί, και έχω ενημερώσει και τον Δήμο.»

Όσον αφορά για τον επίσης εγνωσμένου κύρους επιστήμονα κ. Λέκκα που παρουσιάστηκε καθυσηχαστικός, ο κ. Τσελέντης, είπε ότι σέβομαι και εκτιμώ τον συνάδελφό μου, εκείνος παρακολουθεί την συνθήκη από άλλο πρίσμα, και από άλλο εγώ.»

Μάλιστα είναι δεύτερη φορά που σημειώνεται σεισμός σε ένα μήνα στην Θήβα.

Στις 11 Ιουλίου, η Θήβα είχε καταγράψει σεισμική δόνηση 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σε απόσταση 2 χιλιομέτρων βόρεια-βορειοανατολικά της Θήβας, και μπορεί να είχε χαρακτηριστεί ασθενής, αλλά είχαν σημειωθεί 30 μετασεισμοί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βαρύ λογαριασμό καλείται να πληρώσει η Γερμανία για τη «βιβλική καταστροφή»

Ιστορικής κλίμακας καταστροφές στην Δυτική Γερμανία 1,3 δις ευρώ θα κοστίσει στην Γερμανία, με ένα πρώτο υπολογισμό, η βιβλική καταστροφή...

Αλ. Τσίπρας: Ως κυβέρνηση θα καταργήσουμε την ελάχιστη βάση εισαγωγής

Στην κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής αλλά και την δυνατότητα να καταθέσουν μηχανογραφικό δελτίο με τους φετινούς βαθμούς όσοι...

Ν. Κοτζιάς: «Περί βαθμών και ορίων εισαγωγής στα ΑΕΙ»

Η ανάρτηση του Ν. Κοτζιά  http://https://www.facebook.com/100049230365778/posts/352619196389090/ «Ρωτάνε: μα θέλετε ανθρώπους με βαθμούς κάτω από τη βάση να σπουδάζουν; Η ερώτηση...