Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022

Μύκονος: Να αναθεωρήσει η κυβέρνηση

Τη δυσαρέσκεια των μυκονιατών έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης να θέσει το νησί των ανέμων σε ένα ιδιόμορφο λόκντάνουν μέσα στη καρδιά της καλοκαιρινής περιόδου. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σύμφωνα με το Cyclades24.gr οι επιχερηματίες πιστεύουν ότι το μέτρο θα έχει  καταστροφικές συνέπειες για την τοπική οικονομία. Σήμερα στο νησί θα πραγματοποιηθεί  έκτακτη γενική συνέλευση, στην οποία θα συμμετάσχουν επιχειρηματίες, κάτοικοι και εργαζόμενοι.

Τη δυσαρέσκεια του έκφρασε και δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς με ανάρτηση του στο Facebook. Ο δήμαρχος έκανε λόγο για μια «άδικη απόφαση» και κάλεσε την κυβέρνηση να αναθεωρήσει.

Απόσπασμα από την ανάρτηση του δημάρχου Μυκόνου, Κωνσταντίνου Κουκά

«Είναι γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες υπήρχε αύξηση των κρουσμάτων κυρίως των νεότερων ηλικιών, αλλά θα πρέπει να συνυπολογιστεί και μια σειρά άλλων παραμέτρων, όπως π. χ. ότι πολλά τεστ στο νησί μας γίνονται σε επισκέπτες που δεν έμεναν στη Μύκονο, αλλά χρησιμοποιούσαν το αεροδρόμιο Μυκόνου για την επιστροφή τους.

Μόλις χθες μετά από ενάμιση χρόνο που το ζητάμε καθιερώθηκε διοικητικό πρόστιμο από την κυβέρνηση για τα πάρτυ με αντίτιμο. Σε κάθε περίπτωση η αιφνιδιαστική λήψη μέτρων, έστω για 10 ημέρες, στην καρδιά της τουριστικής  περιόδου για το νησί που είναι ένας κορυφαίος διεθνής τουριστικός προορισμός είναι μια άστοχη ενέργεια η οποία επί της ουσίας δείχνει τιμωρητική διάθεση σε μια κοινωνία, που στο πλαίσιο του εφικτού έκανε ότι έπρεπε για να προστατέψει τη δημόσια υγεία αναφέρει ο κύριος Κουκάς και προσθέτει «Με δεδομένο μάλιστα ότι η Πολιτεία είχε φροντίσει να δημιουργήσει για πρώτη φορά Αστυνομική Υποδιεύθυνση υπήρχαν και υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την εφαρμογή του νόμου για όσους δεν τα σέβονται.

«Νομίζω ότι η Πολιτεία πρέπει να αναθεωρήσει την άδικη αυτή απόφαση και να μην είναι οι Μυκονιάτες και οι επισκέπτες μας οι μόνοι σε όλη την Ελλάδα, που δεν θα μπορούν να κυκλοφορούν το βράδυ και η Μύκονος το μόνο νησί που δεν θα ακούγεται μουσική. Γιατί εάν δεν θα τα αναθεωρήσει το μόνο που θα πετύχει είναι απλώς οι επισκέπτες να αποκτήσουν ένα κίνητρο να πάνε σε άλλα νησιά, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν θα είναι αποτελεσματικό για την προστασία της δημόσιας υγείας..» καταλήγει ο δήμαρχος Μυκόνου.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ