Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023

Μεγάλη δασική πυρκαγιά στη Σάμο, ανεξέλεγκτη σε τρία μέτωπα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μεγάλη φωτιά καταστρέφει δασική έκταση στην κεντρική- ανατολική Σάμο από χθες, Πέμπτη και με το πρώτο φως της ημέρας ενισχύθηκαν οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις σε μια προσπάθεια να τεθεί υπό έλεγχο.

Στη διάρκεια της νύχτας την μάχη για την αντιμετώπιση του πύρινου μετώπου έδιναν 85 πυροσβέστες και εθελοντές, ενώ σήμερα αναμένονται στη Σάμο άλλοι 50 πυροσβέστες από τον Πειραιά.

Η φωτιά έχει τρία μέτωπα- στο Κοκκάρι, τους Βουρλιώτες και τους Μυτιληνιούς, όπου οι κάτοικοι έχουν ειδοποιηθεί να βρίσκονται σε ετοιμότητα για να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους αν απειληθούν από τις φλόγες.

Την επιχείρηση συντονίζουν ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης και ο Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας, Θεοδόσιος Δημακογιάννης, οι οποίοι έχουν μεταβεί στο νησί από το βράδυ, με ελικόπτερο.

Για προληπτικούς λόγους, λόγω των πυκνών καπνών εκκενώθηκαν δύο ξενοδοχεία στην φλεγόμενη περιοχή. Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου κάλεσε τους πολίτες να περιορίσουν στο ελάχιστο την χρήση πόσιμου νερού, καθώς μία από τις εστίες απείλησε αντλιοστάσιο υδροδότησης.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ