Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

O Αλέξης Μητρόπουλος στο newscenter.gr

«Όύτε η απόλυση επιτρέπεται σε όσους αρνούνται για τους δικούς τους λόγους να εμβολιαστούν, αλλά ούτε περικοπή, μερική ή ολική του μισθού μπορεί να ισχύσει, υποστηρίζει ο διακεκριμένος εργατολόγος Αλέξης Μητρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στο μείζον ζήτημα που έχει τεθεί για το αν η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού μπορεί να είναι αποδεκτή από το Σύνταγμα, απαντά ο διακεκριμένος εργατολόγος Αλέξης Μητρόπουλος στο newscenter.gr .

«Όύτε η απόλυση επιτρέπεται σε όσους αρνούνται για τους δικούς τους λόγους να εμβολιαστούν, αλλά ούτε περικοπή, μερική ή ολική του μισθού μπορεί να ισχύσει. Αφενός για τους δημοσίους υπαλλήλους υπάρχει ευθεία απαγόρευση από το Άρθρο 103 του Συντάγματος, οι οποίοι απολύονται για συγκεκριμένους λόγους και και με την τήρηση συγκεκριμένης αυστηρής, σχολαστικής διαδικασίας, σύμφωνα με την τήρηση του Συντάγματος.

Όσον αφορά τους ιδιωτικούς υπαλλήλους, ούτε σε αυτούς μπορεί να συμβεί περικοπή μισθού ή απόλυση, διότι δεν υπάρχει σχετική νομοθεσία, αλλά και να υπήρχε, μπήκε στην περίπτωση που θα έφερνε η κυβέρνηση σχετική νομοθεσία, αυτό θα ήταν αντίθετο στο Σύνταγμα, στα σχετικά άρθρα που προστατεύουν το δικαίωμα για εργασία, και βεβαίως αντίθετη στις διεθνείς συμβάσεις εργασίας.

Επομένως ανοήτως υποστηρίζουν κάποιοι, ότι είναι εφικτή η απόλυση δημοσίων υπαλλήλων και ιδιωτικών εργατουπαλλήλων όταν αυτοί, εμμένουν στις δικές τους θεωρίες και απόψεις.

Στην περίπτωση που η κυβέρνηση θα φέρει δικό της νόμο, όπως προαναγγέλουν κάποια στελέχη, τότε η πρόταση θα κριθεί από τα δικαστήρια που ακόμα δεν έχουν τοποθετηθεί αλλά είναι σίγουρο ότι ερμηνεύοντας σωστά τη συνταγματική διάταξη και τις διεθνείς συμβάσεις εργασίας, θα κρίνουν αντισυνταγματική και παράνομη κάθε απόλυση και στέρηση μισθού.»

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ