Σάββατο 6 Αυγούστου 2022

Βορίδης: Στο πειθαρχικό οι δημόσιοι υπάλληλοι που αρνούνται να εμβολιαστούν

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στο πειθαρχικό συμβούλιο θα παραπέμπονται οι δημόσιοι υπάλληλοι που αρνούνται να εμβολιασθούν για την πανδημία, εάν ανήκουν σε κλάδους όπου ο εμβολιασμός έχει γίνει υποχρεωτικός, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΊ, ο κ. Βορίδης δήλωσε: «Οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι οφείλουν να εκπληρώνουν κάποιες συγκεκριμένες υγειονομικές προϋποθέσεις. Ο εργοδότης έχει ευθύνη. Όταν γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, όσοι δεν τηρήσουν την υποχρέωση μπαίνουν σε μια διαδικασία, κατά την οποία έχουν παραβιάσει τις νομικές τους υποχρεώσεις. Δεν πρόκειται να γίνει κάποια πρόσθετη νομοθεσία για αυτό, το ίδιο ισχύει και για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο.»

Για το θέμα πιθανής απόλυσης, ο κ. Βορίδης είπε ότι σύμφωνα με το υπάρχον νομικό πλαίσιο και τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα για όποιον αρνηθεί να τηρήσει τις συμβατικές του υποχρεώσεις θα ενεργοποιείται η πειθαρχική διαδικασία. Το αν τελικά θα απολυθεί κάποιος είναι απόφαση του συμβουλίου, σύμφωνα με τον κ. Βορίδη.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ