Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

Κινητοποίηση για την 18χρονη στην Ηλιούπολη : «Τσακίζουμε το trafficking σε κάθε γειτονιά»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Της Ιωάννας Καρδάρα

«Ούτε στην Ηλιούπολη, ούτε και πουθενά τσακίζουμε το trafficking σε κάθε γειτονιά».

Αυτό είναι το κεντρικό σύνθημα που επικρατεί αυτή την ώρα  στην Ηλιούπολη, σε κινητοποίηση που βρίσκεται  σε εξέλιξη, με αφορμή την υπόθεση της 18χρονης που έπεσε θύμα κακοποίησης και trafficking.

mesofoto hlioypoli

Φεμινιστικές ομάδες και συλλογικότητες, δημοτικά σχήματα κι οργανώσεις της Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν μετά τις 7 το απόγευμα στην πλατεία της Εθνικής Αντιστάσεως και λίγο μετά τις 8 ξεκίνησαν πορεία για το ΑΤ Ηλιούπολης.

mesofoto hlioypoli 2

«Αν το θέμα δεν είχε πάρει δημοσιότητα και αν η αλληλεγγύη δεν ήταν έμπρακτη, η υπόθεση θα είχε κουκουλωθεί και θα περνούσε στα αζήτητα. Είναι ξεκάθαρο πως το κράτος και η αστυνομία συμμετέχει και συγκαλύπτει το κύκλωμα trafficking.

mesofoto hliiopoyli 3
Ο πραγματικός αγώνας για την προστασία της αδελφής μας και κάθε αδελφής μας, για να μη βρεθεί ποτέ ξανά καμία από εμάς στη θέση του θύματος τώρα ξεκινάει.

Η περιγραφή των περιστατικών γίνεται για να στοιχειοθετήσουμε την θέση μας πως το κράτος, η αστυνομία αποπειράθηκε να συγκαλύψει το περιστατικό. Εμείς δεν ξεχνάμε την απάντηση τους έξω από το εσωτερικών υποθέσεων όταν οι συνήγοροι ζητούσαν να την δούνε «Μην ανησυχείτε κυρία συνήγορε, η ελληνική αστυνομία έχει εμπειρία στο πώς διαχειρίζεται τέτοια ζητήματα. Το γράμμα του νόμου τηρείται κατά γράμμα», επισημαίνει μεταξύ άλλων η ομάδα Witches of the South σε ανακοίνωση της ενώ σε άλλο σημείο υπογραμμίζει «Το κράτος και η αστυνομία συστηματικά επιχειρεί την απομόνωση και αποσιώπηση του θύματος εφόσον όποτε τους βόλευε αναφερόταν ως μάρτυρας χωρίς δικαίωμα υπεράσπισης. Μετά πάλι όταν έπρεπε να την μεταφέρουν στο νοσοκομείο εκεί ψευδώς διέδιδαν πως είναι κατηγορούμενη παρεμποδίζοντας την επικοινωνία με τους γιατρούς
Άρα φανερά, το κράτος και η αστυνομία συγκαλύπτει.
Η αλληλεγγύη θα νικήσει
Καμία μόνη».

mesofoto hlioypoli 4

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ