Τρίτη 19 Απριλίου 2022

Σε ύφεση οι πυρκαγιές -Υψηλός κίνδυνος και για σήμερα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μεγάλη επικινδυνότητα παρουσιάζουν οι παρακάτω περιοχές

Πενήντα επτα πύρινα μέτωπα εκδηλώθηκαν χθές στην Ελλάδα. Τα περισσότερα αντιμετωπίστηκαν άμεσα από την πυροσβεστική. Πιο σοβαρή ήταν η πυρκαγιά στα Στύρα Εύβοιας. Μάλιστα, οι κάτοικοι στο γειτονικό Νιμπόρειο και στους Καγκαδαίους κλήθηκαν να εκκενώσουν τα σπίτια τους. Για την συγκεκριμένη πυρκαγιά συνελήφθη χθες ένας πεντηνταεπτάχρονος, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής. Ο άνδρας ισχυρίστηκε ότι πήγε να βάλει μπροστά το φορτηγάκι του και πετάχτηκαν σπίθες από την εξάτμιση, με αποτέλεσμα να αρπάξουν φωτιά ορισμένα χόρτα και να ξεσπάσει πυρκαγιά. Ο πενηνταεπτάχρονος, ο οποίος είναι αγρότης, θα οδηγηθεί σήμερα στην εισαγγελία.

Συνολικά για την αντιμετώπιση των πύρινων μετώπων επιχείρησαν 679 πυροσβέστες με 21 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 335 οχήματα, το Μ.Ε.Τ.Π.Ε., η ομάδα των μη επανδρωμένων αεροσκαφών Αττικής, 13 ελικόπτερα και 9 αεροσκάφη. Τις προσπάθειες της πυροσβεστικής συνέδραμε και στρατός με εναέριες και επίγειες δυνάμεις, καθώς και εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες Ο.Τ.Α. και μηχανήματα έργου.

Σε ύφεση είναι πλέον όλες οι πυρκαγιές. Μέχρι και αυτή την ώρα δεν επιχειρούν εναέρια μέσα, αλλά παραμένουν όλες οι επίγειες δυνάμεις και καταβάλουν προσπάθειες να τις θέσουν υπό πλήρη έλεγχο πριν το μεσημέρι, καθώς αναμένεται ενίσχυση των ανέμων.

Η  Πολιτική Προστασία συνιστά στους πολίτες να αποφύγουν ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά στην ύπαιθρο, καθώς ο κίνδυνος συνεχίζει να είναι υψηλός.

Μεγάλη επικινδυνότητα (κατηγορία κινδύνου 4) παρουσιάζουν οι παρακάτω περιοχές :

Περιφέρεια Αττικής
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Φθιώτιδας)
Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας)
Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)
Περιφέρεια Κρήτης

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ