Δευτέρα 18 Απριλίου 2022

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά σε Ύδρα και Χίο- Βίντεο από τη μάχη με τις φλόγες

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε πριν από λίγο η φωτιά που είχε ξεσπάσει νωρίτερα στο Μανδράκι της Ύδρας.

Στο μεταξύ καλύτερη εικόνα παρουσιάζει, σύμφωνα με την πυροσβεστική, και η πυρκαγιά στη Χίο, όπου συνεχίζουν να επιχειρούν τα επίγεια και εναέρια μέσα για την πλήρη κατάσβεσή της.

Στη Χίο επίσης, ενεργοποιήθηκε, με εντολή του αρχηγού του ΠΣ αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, κλιμάκιο της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκληματών εμπρησμού το οποίο θα διερευνήσει τα αίτια της πυρκαγιάς.

Σε ύφεση βρίσκεται η μεγάλη φωτιά που είχε ξεσπάσει σε δασική έκταση στην περιοχή Κατάβαση της Χίου.

Το τελευταίο ενεργό μέτωπο και το πιο επικίνδυνο είναι εκείνο που από την Κατάβαση κατευθύνεται προς τη Σιδηρούντα. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έδωσε εντολή για προληπτική εκκένωση της Σιδηρούντας, αλλά ευτυχώς το μέτωπο ανακόπηκε πριν φτάσει στο χωριό, που είχε απειληθεί από πυρκαγιά και τον Αύγουστο του 2016.

https://www.facebook.com/196677790392733/videos/138002071772376

Οι υλικές ζημιές στο χωριό Κατάβαση, απ΄ όπου ξεκίνησε η φωτιά, πιθανότατα από το δίκτυο ηλεκτροδότησης, είναι μεγάλες. Πάντως η ηλεκτροδότηση, που είχε διακοπεί με εντολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αποκαταστάθηκε στη βορειοδυτική Χίο και στα Ψαρά.

Για να ελεγχθεί το πύρινο μέτωπο ήταν καθοριστική η άμεση επέμβαση των πυροσβεστών, αλλά και εθελοντικών ομάδων της Χίου, όπως και οι ρίψεις νερού από το ρωσικό αεροσκάφος BERIEV ΒΕ 200, το οποίο επιχειρεί σε δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Εικόνα από τις ρίψεις του ρωσικού πυροσβεστικού, στο βίντεο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα www.politischios.gr

Το ρωσικό πυροσβεστικό αεροσκάφος βρίσκεται στη χώρα μας εδώ κι ένα μήνα περίπου, ενισχύοντας σημαντικά τις εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ