Τετάρτη 20 Απριλίου 2022

Δ.Σαρηγιάννης:« Ο δείκτης θετικότητας έχει φτάσει στον Θεό! Φοβάμαι 3.500 κρούσματα τον Δεκαπενταύγουστο»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δ. Σαρηγιάννης : «Αν δεν εμβολιαστεί πάνω από το 55% του κόσμου, υπάρχει ένα πολύ κακό σενάριο που δεν μπορώ ουτε να το πω, αλλά θα έχουμε πάει σε lockdown νωρίτερα»

Ανάγκη για ταχύ εμβολιασμό, και εντατικοποίηση των ελέγχων, για να μην δούμε τα χειρότερα μπροστά μας, εξέφρασε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας στο newscenter.gr και την Άλκηστη Ζαλοκώστα.

«Η αύξηση των κρουσμάτων οφείλεται στην υπερβολική χαλάρωση των μέτρων»

Ο εγνωσμένου κύρους Καθηγητής είπε: «Ο δείκτης θετικότητας έχει πάει στο Θεό! Σήμερα είναι στο 3%, αλλά μην ξεχνάμε ότι το όριο συναγερμού είναι κοντά στο 4% και πλησιάζουμε. Η αύξηση των κρουσμάτων οφείλεται στην μεγαλύτερη διασπορά του ιού. Δηλαδή οφείλεται στην ανάκαμψη της διασποράς όλων των στελεχών, της βρετανικής, της ινδικής, και της νιγηριανής μετάλλαξης, που με την σειρά τους οφείλονται στην  υπερβολικη χαλάρωση των μέτρων. Από την στιγμή που αρχίσαμε να καθόμαστε στα εστιατόρια, να πετάμε τις μάσκες κτλ .. φτάσαμε εδώ, και για να το πω πιο καθαρά, εγώ θα ήμουν πιο αυστηρός.»

«Με βάση τα μαθηματικά μοντέλα υπολογισμού, δεν αποκλείεται στις 15 Ιουλίου να δούμε πάνω από 2.500 κρούσματα ημερησίως, και από τις 15 Αυγούστου να έχουμε περάσει τα 3.500 κρούσματα.»

Για τα μέτρα διαχωρισμού στα καταστήματα εστίασης, όπου έγινε πολύς ντόρος, ο κ. Σαρηγιάννης πιστεύει πως θα αποσυρθούν, γιατί δεν πρόκειται να ωφελήσουν. «Χρειάζεται να πάμε προς το αυστηρότερο, δηλαδή να μην ανοίξουν οι εσωτερικοί χώροι, ενώ θα πρέπει να γίνει και πάλι περιορισμός ωραρίου.» Ο επιστήμονας προσθέτει πως χρειάζεται εντατικοποίηση ελέγχων από τις αρχές, και αυστηροποίηση της εφαρμογής από τους ιδιοκτήτες των επιχείρησεων.

«Μόνο με ταχύ εμβολιασμό, θα αποφύγουμε τη λήψη αναγκαστικών μέτρων»

Για το χειρότερο σενάριο, που μπορούμε να δούμε λίγο μετά τον Οκτώβριο, ο Καθηγητής είπε « ας μην πούμε τέτοια νούμερα.. Αν δεν εμβολιαστεί ένα ικανό ποσοστό του κόσμου, δηλαδή πάνω από το 55% του πληθυσμού, τότε υπάρχει ένα πολύ κακό σενάριο, με πολύ κακά νούμερα..αλλά θα έχει γίνει λοκντάουν νωρίτερα, ακριβώς για να προληφθεί ο εκτροχιασμός των κρουσμάτων με ότι αυτό συνεπάγεται».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ