Δευτέρα 18 Απριλίου 2022

Ν. Καπραβέλος: «Έλεος πια με την ατομική ευθύνη! Πάρτε μέτρα»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο  Διευθυντής της Β ΜΕΘ  του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, μιλά στο newscenter.gr για την απαράδεκτη όπως την χαρακτηρίζει επικοινωνιακή προσέγγιση της Πολιτείας για την χαλάρωση των μέτρων, και συστήνει στην κυβέρνηση να «μην νίπτει τας χείρας της»

Καταπέλτης, για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας, ο διευθυντής της Β ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, μιλώντας στο newscenter.gr και στην Άλκηστη Ζαλοκώστα.

«Η επικοινωνιακή αντιμετώπιση της χαλάρωσης των μέτρων ήταν απαράδεκτη»

«Παρά την προτροπή των λοιμωξιολόγων και της επιτροπής, η επικοινωνιακή αντιμετώπιση του θέματος, δηλαδή της χαλάρωσης των μέτρων ήταν απαράδεκτη. Εν όψει και του 4ου κύματος και της υπερμεταδοτικής μετάλλαξης αυτό μπορεί να γίνει καταστροφικό», λέει ο κ. Καπραβέλος. 

Το γεγονός εντείνει, το χαμηλό ποσοστό ανοσίας της χώρας μας. Το εμβολιαστικό κίνημα είναι σε πολύ χαλαρούς ρυθμούς αυτή τη στιγμή σε σχέση με τις απαιτήσεις της πανδημίας. και δεν μπορούμε να έχουμε το τείχος να την ανακόψει».

Ο κ. Καπραβέλος απορρίπτει την έννοια της ατομικής ευθύνης, που προτάσσει η  κυβέρνηση και μιλά για την συλλογική ευθύνη που φέρει η πολιτεία, τόσο στη λήψη μέτρων όσο και στις παλινωδίες των εμβολιασμών. Επίσης αξιώνει από την κυβέρνηση, την επαναφορά της χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους.

«Πρέπει να επιβάλλει τη χρήση μάσκας η κυβέρνηση»

« Η κυβέρνηση πρέπει να αναθεωρήσει τη θέση της σε σχέση με τα μέτρα προφύλαξης στους εξωτερικούς χώρους. Πρέπει να επιβάλλει και να ελέγχει την χρήση μάσκας και τις αποστάσεις εκεί που υπάρχει συνωστισμός, είτε σε μέσα μαζικής μεταφοράς, είτε σε τουριστικές περιοχές και κυρίως σε πύλες εισόδου τουριστών στη χώρα. Και δεύτερον να επιταχύνει τους εμβολιασμούς χωρίς να νίπτει τας χείρας της. Δηλαδή ότι είναι μόνο η ατομική ευθύνη για όλα, αλλά από τη στιγμή που υπάρχει ειδική βάση, πρέπει να επιβάλλει την υποχρεωτικότητα σε ορισμένες κατηγορίες κόσμου που έρχονται σε επαφή με κόσμο».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ