Δευτέρα 18 Απριλίου 2022

A.Λινού για εμβολιασμούς: Να κινητοποιήσουμε influencers για να πειστούν οι νέοι (video)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Τα παιδιά τα έχουν ακούσει όλα, αλλά όχι από τους δικούς τους ηγέτες. Στην αρχή της πανδημίας έλεγα ότι πρέπει να κινητοποιήσουμε όλους τους influencers. Είναι κίνητρο, και ίσως σημαντικότερο από τα 150 ευρώ, το αυτόγραφο που είπε ο ράπερ ότι θα δώσει σε όσους θα εμβολιαστούν», είπε χαρακτηριστικά η κ. Αθηνά Λινού στο MEGA

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Prolepses Αθηνά Λινού, στο τηλεοπτικό κανάλι MEGA, σχολίασε τις δυσμενείς εξελίξεις αναφορικά με την ραγδαία αύξηση κρουσμάτων, ενώ τόνισε πόσο σημαντική είναι η επικοινωνία και η καμπάνια της σωστής ενημέρωσης, προκειμένου να πειστεί ο κόσμος να εμβολιαστεί.

«Τα παιδιά τα έχουν ακούσει όλα, αλλά όχι από τους δικούς τους ηγέτες. Στην αρχή της πανδημίας έλεγα ότι πρέπει να κινητοποιήσουμε όλους τους influencers. Είναι κίνητρο, και ίσως σημαντικότερο από τα 150 ευρώ, το αυτόγραφο που είπε ο ράπερ ότι θα δώσει σε όσους θα εμβολιαστούν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η  διακεκριμένη επιστήμονας, επέμεινε στο θέμα της επικοινωνίας και σε άλλο σημείο της συζήτησης, λέγοντας τα εξής χαρακτηριστικά:

«Η Λινού και η κάθε Λινού είναι εξειδικευμένη σε ορισμένα πράγματα. Υπάρχει ειδικότητα που ασχολείται με την επικοινωνία και τη συμπεριφορά στην υγεία. Αν ήταν τόσο απλό να αλλάξουμε συμπεριφορές, δε θα είχαμε κάπνισμα, δε θα είχαμε αλκοολισμό, δεν θα είχαμε ναρκωτικά. Είναι θέμα τεχνικών για την αλλαγή συμπεριφοράς, όχι θέμα γνώσης. Σε αυτό το κομμάτι υπολείπονται όλες οι χώρες του κόσμου, και εμείς πολύ περισσότερο. Υπάρχουν ειδικοί επικοινωνιολόγοι που ασχολούνται με θέματα υγείας και συμπεριφοράς, αλλά δεν αξιοποιήθηκαν. Αν είχαμε αναθέσει κάποιες μελέτες, θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε με κέντρα του εξωτερικού, να δούμε τι πείθει περισσότερο τον κόσμο».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ