Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

Ν.Σύψας: «Καλό είναι να μην γίνονται δηλώσεις ότι δεν θα ξανακλείσει η χώρα » (video)

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας δήλωσε πως είναι θέμα χρόνου να έρθει το τέταρτο κύμα στην Ελλάδα και πως μέσα Αυγούστου θα έχουμε έξαρση των κρουσμάτων. Επίσης, προέτρεψε τους πολίτες να εμβολιαστούν και είπε πως η επιτροπή δεν έδωσε ποτέ οδηγία να βγουν οι μάσκες

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετά από πολύμηνη απουσία από τα ΜΜΕ, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας, εμφανίστηκε στον τηλεοπτικό σταθμό ΟPEN, όπου και έκρουσε τον κώδωνα κινδύνου για έξαρση κρουσμάτων, μέσα στον μήνα Αύγουστο.

Ο επιστήμονας Νίκος Σύψας επεσήμανε, ότι είναι σε μεγάλη ένταση στην Ελλάδα η διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα.

Μάλιστα, μετ’ επιτάσεως επεσήμανε ότι η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων δεν είπε ποτέ να βγουν οι μάσκες και είναι εντελώς λάθος το μήνυμα που μεταφέρθηκε στην κοινωνία και οι δηλώσεις περί απόφασης να βγουν οι μάσκες.

«Η επιτροπή Λοιμωξιολογίας δεν είπε ποτέ να βγάλουμε τις μάσκες»

Η επιτροπή το μοναδικό που είπε είναι ότι όταν κάποιος βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο που δεν υπάρχει κανένας συνωστισμός μπορεί πρόσκαιρα να βγάλει τη μάσκα. Όσον αφορά στο 4ο κύμα της πανδημίας ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας επεσήμανε ότι το βλέπει στο βάθος του ορίζοντα και ότι είναι θέμα χρόνου να μας έρθει.

Η μετάλλαξη Δέλτα κάνει διασπορά κάτω από τα ραντάρ, υπογράμμισε, είναι η πιο μεταδοτική που έχει εμφανιστεί και ακόμα ερευνάται για να διαπιστωθεί εάν είναι και πιο θανατηφόρος, στοιχείο που μέχρι σήμερα δεν έχει επιβεβαιωθεί. Όσον αφορά στις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και υπουργών περί περιοριστικών μέτρων μόνο στους ανεμβολίαστους ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας επεσήμανε ότι ο κοροναϊός έχει τη δική του ατζέντα και καλό είναι να μην γίνονται δηλώσεις ότι δεν θα ξανακλείσει η χώρα.

Αν δεν έχουμε πιάσει το 60% της ανοσίας, σχεδόν όλοι οι ανεμβολίαστοι θα μολυνθούν από τη μετάλλαξη Δέλτα και θα έχουμε πολύ μεγάλη πίεση στο εθνικό σύστημα υγείας οπότε αναγκαστικά θα πάμε σε οριζόντια περιοριστικά μέτρα.

Τέλος, Ο Νίκος Σύψας προέτρεψε τους πολίτες να πάνε να εμβολιαστούν ενώ προέβλεψε ότι σύντομα θα έχουμε δυο Ελλάδες, δηλαδή, περιοχές με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού και υψηλά ποσοστά μόλυνσης οπότε δεν αποκλείεται να λαμβάνονται τοπικά περιοριστικά μέτρα.

Τα στοιχεία μέχρι στιγμή δείχνουν ότι υπάρχει μεγάλη διασπορά του κορονοϊού μεταξύ των νέων ανθρώπων και σε χώρους διακοπών και προέβλεψε ότι η μετάλλαξη Δέλτα θα χτυπήσει τους ανεμβολίαστους.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ