Κυριακή 17 Απριλίου 2022

Καμίνι η χώρα: Τους 44 βαθμούς Κελσίου έφθασε το θερμόμετρο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση ο καύσωνας- Στους 44 βαθμούς σκαρφάλωσε το θερμόμετρο

Ένα ατελείωτο καμίνι που βράζει η χώρα, με ιδιαίτερα πρωτοφανείς για τέλος Ιουνίου -αρχές Ιουλίου. Τα Χανιά έσπασαν κάθε κοντέρ στον καύσωνα, αφού κατέγραψαν την μεγαλύτερη θερμοκρασία! Η θερμοκρασία σήμερα έσπασε κάθε κοντέρ και στην Αθήνα φτάνοντας τους 44 βαθμούς, και επιβεβαιώνοντας μάλιστα τις επίσημες χθεσινές προβλέψεις του Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η μεγαλύτερη θερμοκρασία καταγράφτηκε στα Χανιά (περιοχή Νεροκούρου) με 44,3 βαθμούς. Ακολούθησαν ‘Αργος (43,8), Ψαχνά Ευβοίας (43,3), Τανάγρα (43,2) και Αυλίδα (43). Είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό, ότι 78 σταθμοί του δικτύου του Αστεροσκοπείου κατέγραψαν θερμοκρασίες πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου.

 Ο «Λίβας» υπεύθυνος για τον καύσωνα

Ο φτερωτός άνεμος Λίβας (Λιψ), που αντιπροσωπεύει το νοτιοδυτικό άνεμο στον Πύργο των Αέρηδων στην Πλάκα της Αθήνας, ήταν «υπεύθυνος» για τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες την Πέμπτη, σύμφωνα με το meteo. Η θερμή εισβολή των αερίων μαζών, σε συνδυασμό με την επίδραση της τοπογραφίας στη νοτιοδυτική και δυτική ροή των ανέμων, οι οποίοι δρουν ως καταβάτες στα ανατολικά τμήματα, οδήγησαν τις μέγιστες θερμοκρασίες σε τιμές που έφτασαν και τοπικά ξεπέρασαν τους 44 βαθμούς.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ