Δευτέρα 18 Απριλίου 2022

Σε ιδιώτες το Εθνικό Ληξιαρχείο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε ιδιώτες δίνει η κυβέρνηση τη λειτουργία του Εθνικού Ληξιαρχείου ,όπως φαίνεται από την «πρόσκληση ενδιαφέροντος» για φωτογραφικό διαγωνισμό που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της Ηλέκτρας Βισκαδουράκη στην «Αυγή», στις 28η Ιουνίου 2021 το υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη σύναψη σύμβασης με αντικείμενο τη «νομική υποστήριξη του Ειδικού Ληξιαρχείου του ΥΠΕΣ» με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης

Η πρόσκληση απευθύνεται στη δικηγορική εταιρεία Μιχαηλόπουλος και Συνεργάτες. Στο κείμενο αναφέρεται ρητά ότι «δεν λαμβάνονται υπόψη προσφορές οικονομικών φορέων που δεν προσκλήθηκαν να υποβάλουν προσφορά». Το κόστος της ανάθεσης είναι 60.000 ευρώ προ ΦΠΑ και 74.400 με ΦΠΑ. Το μόνο κριτήριο για τη συμφέρουσα τιμή είναι η …έκπτωση που θα δώσει η δικηγορική εταιρεία Μιχαηλόπουλος και Συνεργάτες προκειμένου να της γίνει η απευθείας ανάθεση!

Το πόσο «φωτογραφικός» είναι ο διαγωνισμός φαίνεται από τα χρονικά περιθώρια υποβολής τής οικονομικής προσφοράς της δικηγορικής εταιρείας, τα οποία προσδιορίζονται για την 1η Ιουλίου 2021! Και βέβαια, η απευθείας ανάθεση θα πληρωθεί από τον τακτικό προϋπολογισμό του υπουργείου Εσωτερικών!

Σύμφωνα με την πρόσκληση, λοιπόν, το «εξειδικευμένο με νομική κατάρτιση προσωπικό θα παρέχει επιτόπια υποστήριξη στις υπηρεσίες του Εθνικού Ληξιαρχείου παρέχοντας συμβουλές νομικής φύσεως επί των ζητημάτων που θα προκύπτουν κατά την εξέταση των αιτημάτων που υποβάλλονται στο Εθνικό Ληξιαρχείο και του ελέγχου των σχετικών δικαιολογητικών από τις υπηρεσίες».

Παράλληλα, η δικηγορική εταιρεία θα «παρέχει γνώμη επί οποιουδήποτε θέματος νομικής φύσεως για θέματα που χρήζουν νομικής ερμηνείας κατά τη διάρκεια διαχείρισης των αιτήσεων». Επίσης, η δικηγορική εταιρεία θα παρέχει «υποστήριξη με κάθε τρόπο που κριθεί αναγκαία για την αντιμετώπιση εξειδικευμένων και σύνθετων νομικών θεμάτων που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Εθνικού Ληξιαρχείου»

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ