Σάββατο 21 Μαΐου 2022

Επιχειρηματίες εστίασης Αττικής: «Δεν μπορεί ο εστιάτορας να κάνει τον αστυνομικό στον κόσμο»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

O Ιωάννης Δαβερώνης, Πρόεδρος Εστιατόρων Αττικής και συναφών επιχειρήσεων δηλώνει στο newscenter.gr την διαφωνία του αναφορικά με το μέτρο διαχωρισμού των πελατών στα εστιατόρια σε εμβολιασμένους και μη.

Την δυσφορία των επιχειρηματιών εστίασης έχει φέρει το μέτρο που ετοιμάζει η κυβέρνηση για τα καταστήματα εστίασης και την φιλοξενία εμβολιασμένων πελατών.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη τα καταστήματα που θα δέχονται μόνο εμβολιασμένους θα έχουν μια ειδική σήμανση και θα έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενούν περισσότερους πελάτες. Ο έλεγχος για το αν κάποιος πελάτης είναι εμβολιασμένος, θα γίνεται μέσω κινητού με ευθύνη του καταστήματος, ενώ για τους ανήλικους θα ανακοινωθεί μια ειδική διαδικασία.

O Ιωάννης Δαβερώνης, Πρόεδρος Εστιατόρων Αττικής και συναφών επιχειρήσεων δηλώνει στο newscenter.gr:

«Δεν θα έπρεπε ο κλάδος της εστίασης να μπει σε τέτοια περιπέτεια, και να μπούμε στη διαδικασία οι εστιάτορες να κάνουμε τους αστυνομικούς στον κόσμο»

«Εμείς σε κάθε περίπτωση τηρώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο που είχε δοθεί στα εστιατόρια μπορούσαμε και λειτουργούσαμε πάρα πολύ καλά, είχαμε τα self test, τις μάσκες, τις αποστάσεις κτλ. Τώρα μπαίνουμε σε μια επικίνδυνη κατάσταση, με τη λογική αστυνόμευσης»

Αναφορικά στο πως θα αντιδράσουν στο εφεξής οι εστιάτορες στο μέτρο της κυβέρνησης που θέλει να γίνεται διαχωρισμός των εμβολιασμένων και τον μη εμβολιασμένων στους χώρους εστίασης, ο κ, Δαβερώνης αναφέρει:

«Περιμένουμε τις επίσημες οδηγίες για το τι πρέπει να κάνουμε. Από εκεί και πέρα το γενικό πλαίσιο λέει, ότι θα πρέπει να δημιουργηθούν χώροι για τους εμβολιασμένους, και τους μη εμβολιασμένους, εξαρτάται τι θα επιλέξει ο κάθε επιχειρηματίας. Αυτό θα μας δημιουργήσει προβλήματα, θεωρούμε ότι αυτό το κομμάτι δεν θα έπρεπε να ξεκινήσει από την εστίαση αλλά από άλλες επαγγελματικές ομάδες.»

Ως προς τις συνέπειες μιας τέτοιας κυβερνητικής οδηγίας και εφαρμογής, ο κ. Δαβερώνης κρούει τον κώδωνα κινδύνου, ότι θα υπάρξει μείωση προσέλευσης του κόσμου στα εστιατόρια. «Είναι δυνατόν εγώ σαν εστιάτορας, να πρέπει να κάνω τον αστυνομικό τον κόσμο, κοιτώντας τα χαρτιά του αν είναι εμβολιασμένος

Σε άλλο σημείο ο Πρόεδρος συμπληρώνει ότι «ήταν λάθος της κυβέρνησης που ενέπλεξε την πολύπαθη εστίαση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τους εμβολιασμούς και βρήκε ως εύκολη λύση την εστίαση. Εμείς θεωρούμε πως πρέπει να υπάρχει μια προσοχή στις ανακοινώσεις, δεν μπορούμε να μπούμε στη λογική, πρέπει να έχουμε βιώσιμες επιχειρήσεις».

Ήδη είναι αρκετές οι επιχειρήσεις που έχουν βάλει λουκέτο, εν καιρώ πανδημίας, και αυτές που επιβίωσαν είναι δύσκολο να ανταποκριθούν, γιατί η κίνηση στα εστιατόρια της Αττικής δεν είναι ίδια με αυτή που ήταν δύο χρόνια πριν.

«Ο κόσμος είναι προβληματισμένος, και με τις αναστολές κτλ δεν έχει αρκετό χρήμα να διαθέσει. Πόσο μάλλον να γίνεται διαχωρισμός του κόσμου, και ο εστιάτορας να πρέπει να κάθεται στην πόρτα και να ελέγχει τον κόσμο, κάνοντας τον αστυνομκό, αντιλαμβάνεται κανείς ότι αυτό θα δημιουργήσει έξτρα οικονομικά προβλήματα σε εστιατόρια και καφέ μπαρ»

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ