Δευτέρα 18 Απριλίου 2022

Νέα μέτρα για κορονοϊό: πειθώ, διευκολύνσεις και … μαστίγιο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετά το Freedom Pass για τους νέους 18-25 ετών, ανακοινώθηκαν και τα μέτρα για τη διευκόλυνση των πολιτών που έχουν εμβολιαστεί για τον κορονοϊό.

Ο Υπουργός Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης παρουσίασε ένα πλαίσιο που περιλαμβάνει τρεις δεσμίδες μέτρων:

Η 1η αφορά την πληροφόρηση του κοινού σχετικά με τον εμβολιασμό, με ιδιαίτερη βαρύτητα στις ειδικές κατηγορίες  πληθυσμού.

Η 2η τις διευκολύνσεις για όσους πολίτες έχουν εμβολιασθεί πλήρως.

Και η 3η αναφέρεται στον υποχρεωτικό εμβολιασμό εργαζόμενων σε χώρους όπως τα Κέντρα Υγείας και οι Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, ώστε να εξασφαλιστεί η μη διασπορά του ιού.

Οι κλειστοί χώροι εστίασης, οι κινηματογράφοι, τα θέατρα,  τα γήπεδα και τα κέντρα νυχτερινής διασκέδασης θα κατηγοριοποιηθούν σε αμιγείς και μικτούς χώρους. Στους αμιγείς θα έχουν πρόσβαση μόνο οι εμβολιασμένοι και όσοι έχουν νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο. Στους μικτούς χώρους θα εισέρχονται εμβολιασμένοι και μη εμβολιασμένοι πολίτες, οι οποίοι όμως έχουν αρνητικό τεστ κορονοϊού.  Επίσης, οι αμιγείς χώροι θα έχουν 75-85% πληρότητα, ενώ οι μικτοί 25-75 %. Στους αμιγείς χώρους επιπλέον, δεν θα χρειάζεται η μάσκα.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Α. Γεωργιαδης  δήλωσε τέλος ότι η πλατφόρμα για τους αμιγείς χώρους θα ανοίξει από τις 15 Ιουλίου, ενώ για τους μικτούς θα ανοίξει από την 1η Ιουλίου.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ο κ. Μητσοτάκης διχάζει και πάλι την κοινωνία

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ