Κυριακή 22 Μαΐου 2022

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη για τα κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τα κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα που έχουν εντοπιστεί προκάλεσαν ανησυχία στο κυβερνητικό επιτελείο. Στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι Ν. Χαρδαλιάς, Σ. Τσιόδρας, Α. Σκέρτσος, Θ. Λιβάνιος.

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη για τα κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα στην Κρήτη αλλά και την πορεία των εμβολιασμών στο νησί, πραγματοποιήθηκε σήμερα με τη συμμετοχή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, τον καθηγητή Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα, τους υφυπουργούς παρά τω πρωθυπουργώ Άκη Σκέρτσο και Θεόδωρο Λιβάνιο, τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη καθώς και δημάρχους της Κρήτης.

Αρκουμανέας για παραλλαγή τύπου ΔΕΛΤΑ: Μέχρι τέλος Αυγούστου θα έχει κυριαρχήσει η μετάλλαξη τύπου Δέλτα στη χώρα

«Ήδη έχουν ανακοινωθεί 11 κρούσματα της παραλλαγής τύπου ΔΕΛΤΑ και αναμένεται να ανακοινωθούν περισσότερα σήμερα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ στον ΣΚΑΪ 100.3. Ο κ. Αρκουμανέας επισήμανε ότι μέχρι τέλος Αυγούστου θα έχει κυριαρχήσει η μετάλλαξη τύπου Δέλτα στη χώρα, ενώ προειδοποίησε ότι αυτοί που κινδυνεύουν περισσότερο είναι οι ανεμβολίαστοι. Ακόμη, τόνισε ότι το στέλεχος της μετάλλαξης Δέλτα είναι 50-60% πιο μεταδοτικό, ωστόσο κατέστησε σαφές ότι οι εμβολιασμένοι πολίτες καλύπτονται από τη μετάλλαξη.

«Για να αντέξουμε το καλοκαίρι πρέπει να εμβολιαστούμε» κατέληξε ο κύριος Αρκουμανέας, προτρέποντας τους πολίτες στη συνέχιση του εμβολιαστικού προγράμματος.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ