Δευτέρα 18 Απριλίου 2022

Απολογείται στον ανακριτή ο γυναικοκτόνος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο κατηγορούμενος για τον θάνατο της 20χρονης Καρολάιν και την θανάτωση του σκυλιού τους, θα βρεθεί σήμερα ενώπιον του ανακριτή προκειμένου να εξηγήσει τι συνέβη τη νύχτα της 11ης Μαΐου στο σπίτι στα Γλυκά Νερά. Η απολογία πάντως είναι πιθανό να καθυστερήσει καθώς η υπεράσπιση θα παραλάβει από τον ανακριτή ηλεκτρονικό υλικό, το οποίο θα πρέπει να μελετήσει.

Ο δικαστικός λειτουργός αναμένεται να ζητήσει από τον καθ’ ομολογία δράστη του εγκλήματος να παρουσιάσει την δική του εκδοχή για αυτά που καταγράφονται στην δικογραφία για την συζυγοκτονία και την θανάτωση του ζώου που το ζευγάρι είχε στο σπίτι. Θα του ζητήσει παράλληλα να εξηγήσει όλα όσα έκανε μετά τον ασφυκτικό θάνατο της Καρολάιν προκειμένου να παραπλανήσει τις Αρχές.

Ο καθ΄ ομολογία δολοφόνος καλείται να λογοδοτήσει για δύο κακουργήματα, ενώ του καταλογίζονται και δύο πλημμελήματα που αφορούν την ψευδή καταγγελία που έκανε περί ληστείας και των ψευδών καταθέσεων που έδινε επί σειρά ημερών στην Αστυνομία.

Η υπεράσπιση “χτίζει” τη γραμμή που θα ακολουθήσει

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης ο κατηγορούμενος σκοπεύει απολογούμενος να δώσει κάθε λεπτομέρεια και να εκθέσει στον ανακριτή κάθε στοιχείο της υπόθεσης «στοιχεία που δεν τα έχει πει μέχρι στιγμής», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως εκτιμάται, η υπεράσπιση θα επιχειρήσει να αποδομήσει τα δεδομένα της δικογραφίας αποβλέποντας σε ενδεχόμενα οφέλη όχι τόσο για την σημερινή διαδικασία αλλά για την επόμενη μέρα, όταν δηλαδή ο κατηγορούμενος θα βρεθεί ενώπιον δικαστηρίου.

Ο κ. Παπαϊωαννίδης υποστήριξε πως δεν ήταν τίποτε από όσα έγιναν στο σπίτι στα Γλυκά Νερά προσχεδιασμένο από τον εντολέα του και πρόσθεσε πως «μιλάμε για μια ακραία κατάσταση εκείνη την νύχτα».

Στην ομολογία που έδωσε στους αστυνομικούς, μετά από οκτώ ώρες εξέτασης, ο ίδιος ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης , αναφέρθηκε σε μία μεγάλη ένταση μεταξύ του ζευγαριού. Ο πιλότος είπε στους αστυνομικούς πως το θύμα έκανε βίαιη κίνηση απέναντι στο μωρό και περιγράφει μια ιδιαίτερα φορτισμένη κατάσταση ανάμεσα τους που οδήγησε σε ένα ατύχημα.

Ωστόσο η ποινική δίωξη που ασκήθηκε εναντίον του αφορά το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Τα στοιχεία της υπόθεσης καταλήγουν πως η 20χρονη κοιμόταν λίγα λεπτά πριν εκπνεύσει αγωνιζόμενη να πάρει ανάσα, καθώς την πίεζε στο κεφάλι ο 33χρονος. Ο ίδιος ο κατηγορούμενος σε δεύτερη ομολογία στους αστυνομικούς παραδέχθηκε πως η 20χρονη κοιμόταν λίγα λεπτά πριν την θανατώσει. Φαίνεται επίσης να είχε κάνει «προπαρασκευαστικές πράξεις», όπως η αχρήστευση των καμερών ασφαλείας.

Οι κατηγορίες που αποδίδονται στον καθ’ ομολογία δολοφόνο, αν στο δικαστήριο δεν αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, φέρνουν τον κατηγορούμενο αντιμέτωπο και με ισόβια, με εκτιτέα τα 16 χρόνια. Αντίθετα η εκδοχή που προσπαθεί να παρουσιάσει η υπεράσπιση, δηλαδή της ειδικής συνθήκης, της διένεξης που κατέληξε σε ανθρωποκτονία λόγω συναισθηματικής φόρτισης, τιμωρείται με πρόσκαιρη κάθειρξη, με ανώτατο όριο τα 15 χρόνια και κατά πολύ μικρότερα με ελαφρυντικό.

Η υπεράσπιση αποσκοπεί παράλληλα να αμβλύνει την εκτίμηση των δικαστικών αρχών που εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης σε βάρος του κρίνοντας όχι μόνο πως έχει οικονομική και τεχνική δυνατότητα να διαφύγει, αλλά και πως οι πράξεις του δηλώνουν άνθρωπο «που δεν έχει αναστολές».

Οι πράξεις μετά το έγκλημα, από τα αμέσως επόμενα λεπτά μέχρι και την σύλληψη του, είναι το άλλο θέμα που θα επιχειρήσει η υπεράσπιση να εξηγήσει στις δικαστικές αρχές, ισχυριζόμενη πως η στόχευση ήταν να φροντίζει το παιδί.

Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο η όλη σκηνοθεσία αφορούσε το κοριτσάκι και την προσπάθεια του να μην στερηθεί και τον πατέρα.

Ο κατηγορούμενος επιθυμεί το παιδί να παραμείνει αποκλειστικά με συγγενικά πρόσωπα και να υπάρχει συνεννόηση των δύο οικογενειών για το θέμα της επιμέλειας με την Εισαγγελία Ανηλίκων ώστε να βρεθεί η καταλληλότερη λύση για το κοριτσάκι. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κατηγορούμενος, όπως δικαιούται, θα ζητήσει να βλέπει το παιδί του.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ