Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022

Ριφιφί στο Ψυχικό: Στη «μάχη» των ερευνών και η Ιντερπόλ – Τι υποστήριξε ο κοσμηματοπώλης (video)

Σε μια προσπάθεια να βρεθούν τα κλοπιμαία, οι ελληνικές αρχές έβαλαν στο… παιχνίδι και την Interpol - Τι ανέφερε ο λογιστής του κατηγορούμενου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις για την υπόθεση σχετικά με το ριφιφί σε τραπεζικές θυρίδες στο Ψυχικό. Η ιστορία λαμβάνει πλέον διεθνή χαρακτήρα, μετά και την εξέταση ενός κοσμηματοπώλη, αλλά και τριών πανάκριβων ρολογιών για να διαπιστωθεί εάν ήταν προϊόντα κλεπταποδοχής.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες στο «κυνήγι» του θησαυρού για τον εντοπισμό των κοσμημάτων και των μετρητών που έκαναν «φτερά» από τις τέσσερις θυρίδες και πλησιάζουν τα οκτώ εκατ. ευρώ, μπαίνει πλέον και η Ιντερπόλ. Έτσι, τα κλιμάκια που θα συμμετέχουν στην έρευνα θα έχουν σκοπό να βρουν την διαδρομή που ακολούθησαν τα κλοπιμαία…

Σύμφωνα με πληροφορίες, όπως έδειξαν τα στοιχεία από το εγκληματολογικό της αστυνομίας, αναφορικά με τα τρία πανάκριβα ρολόγια από κοσμηματοπωλείο μάρτυρα στην υπόθεση, αυτά είναι «καθαρά».

Ο κοσμηματοπώλης εξεταζόταν μαζί με άλλους τρεις μάρτυρες για το αν έχει σχέση με τον κατηγορούμενο Βασίλη Γκουρούση με τις αρχές να τον καλούν για να μάθουν τα «τι, ποιος, από πού» της γνωριμίας τους. Ο ίδιος υποστήριξε πάντως ότι η σχέση τους ήταν καθαρά επαγγελματική…

Με τον 58χρονο, πλέον προφυλακιστέο (είχε πρώτα συλληφθεί ως ο δράστης της υπόθεσης), να αρνείται κατηγορηματικά όσα του αποδίδονται, οι αρχές αναζητούν πιθανούς συνεργούς του. Τώρα, στο μικροσκόπιο μπαίνει ένας Μπαγκλαντεσιανός.

Οι Αρχές, ζήτησαν από τις κατόχους των τεσσάρων θυρίδων φωτογραφίες και πληροφορίες για τα κοσμήματα, τις λίρες και τα ρολόγια που αφαιρέθηκαν. Οι εικόνες  των κοσμημάτων έχουν ήδη σταλεί στην Interpol και είναι πιθανό να αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ευρωπαϊκής αστυνομίας, ενώ υπάρχουν ως στοιχεία οι κάρτες γνησιότητας και ασφάλειας των ρολογιών, καθώς και στοιχεία για τις λίρες (ημερομηνίες κοπής κτλ).

Τι ανέφερε ο λογιστής του

«Με τον κατηγορούμενο γνωριζόμαστε περίπου 10 χρόνια. Αυτά τα 10 χρόνια ασχολούμαι με τα λογιστικά του ζητήματα και συγκεκριμένα με την ατομική του επιχείρηση, με τις εταιρείες των παιδιών του και της συζύγου του. Το έτος 2019 μεταβίβασαν το κατάστημα κομμωτήριο, στον S.G, τον οποίο εγώ δεν έχω δει ποτέ και αγνοώ την ύπαρξη του. Ο S.G έχει τεθεί ως πρόεδρος και ο κατηγορούμενος έχει τεθεί ως υπεύθυνος. Η γυναίκα του είναι υπάλληλος στην εταιρεία αυτή και ο κατηγορούμενος τρέχει την εταιρία σαν υπεύθυνος με βάση τα χαρτιά» περιγράφει ο λογιστής του κομμωτηρίου, συμπληρώνοντας ότι δεν θέλησε να αναλάβει την ευθύνη για μια εταιρία της οποίας τον ιδιοκτήτη δεν γνώριζε.

«Λογιστικά δεν δέχτηκα να καταχωρήσω τίποτα για αυτή την εταιρεία από το 2019, καθώς δεν ήθελα την συνεργασία με αυτό τον άνθρωπο γιατί δεν γνώρισα αυτόν που έθεσαν ως πρόεδρο. Το μόνο που έκανα αυτή την εταιρία είναι ότι κρατούσα την μισθοδοσία μέχρι να αναλάβει άλλος λογιστής. Αυτό το έκανα λόγω των παιδιών που δούλευαν εκεί μέσα για να είναι ασφαλισμένοι» είπε στην κατάθεση του. Από τα λεγόμενα του, προέκυψε ότι ο 58χρονος επιθυμούσε να λάβει και ένα δάνειο για την αγορά ακινήτου, το οποίο όμως θα έπαιρνε στο όνομα κάποιας γυναίκας.

«Γι’ αυτό το λόγο εκτύπωσα στα στοιχεία της γυναίκας αυτής, τα οποία δεν τα θυμάμαι καθόλου, ένα εκκαθαριστικό και του το έδωσα, χωρίς να ρωτήσω περαιτέρω λεπτομέρειες και χωρίς να ασχοληθώ άλλο. Το μόνο που μου έκανε εντύπωση και που του το είπα είναι ότι το εκκαθαριστικό της κοπέλας είχε πολύ χαμηλά εισοδήματα και ότι δεν θα τους ενέκριναν με τίποτα το δάνειο. Πριν 15 μέρες περίπου, που τον ρώτησα τυχαία, μου είπε ότι το δάνειο απορρίφθηκε».

Η μυστηριώδης γυναίκα και το σήριαλ «θησαυρός»

Την ώρα που δήλωσαν παράσταση Πολιτικής Αγωγής ενώπιον του 12ου Τακτικού Ανακριτή οι γυναίκες θύματα της κλοπής σε θυρίδες τράπεζας του Ψυχικού, έρχονται στο φως της δημοσιότητας νέα στοιχεία, σχετικά με όσα είπε ο 58χρονος κατηγορούμενος στον ανακριτή, αλλά δεν… έπεισε και προφυλακίστηκε.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να υποστήριξε ότι ήταν πληρεξούσιος στη θυρίδα του γιου του. Ταυτόχρονα, τόνισε πως διατηρούσε και δική του θυρίδα σε άλλη τράπεζα, γιατί αποθήκευε έργα της δουλειά του ως θεατρικός παραγωγός. Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι διατηρούσε τις θυρίδες καθώς εκεί φυλούσε τα κοσμήματα της γυναίκας του και αποθήκευε τα έργα του ως θεατρικός παραγωγός.

Όταν ερωτήθηκε για τις επισκέψεις του σε δύο συγκεκριμένες ημερομηνίες του Οκτωβρίου ο κατηγορούμενος , φέρεται να απάντησε: «Γράφω ένα σήριαλ για την ΕΡΤ και μου είχε ζητηθεί από τον Ιούλιο του 2020 να τους γράψω 40 – 45 επεισόδια. Τα κείμενα που γράφω, τα αποθηκεύω στην θυρίδα. Κατά τη διάρκεια συγγραφής των κειμένων, έπρεπε να μεταβαίνω στην τράπεζα για να ελέγχω τα κείμενα που είχα ήδη γράψει, να αποθηκεύω κείμενα και ούτω καθεξής».

Ο 58χρονος πρόσθεσε «εκτός από τις ημερομηνίες που με ρωτήσατε είχα πάει στην θυρίδα την τελευταία εργάσιμη μέρα του μηνός Οκτωβρίου αλλά η τράπεζα ήταν κλειστή λόγω κορονοϊού. Στις 22/10/2020 ξανά πήγα στην τράπεζα παρότι είχα ήδη πάει και την προηγούμενη μέρα, διότι ήθελα να εναποθέσω κι άλλα πράγματα και διότι είχα ξεχάσει να πάρω από την θυρίδα και ένα ρολόι».

Ταυτόχρονα, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε πως γνωρίζει ως πελάτισσα της συζύγου του μια από τις κατόχους της θυρίδας: «Ως όνομα δε μου λέει τίποτα, αλλά αν την δω μπορεί και να την θυμηθώ επίσης δε μου θυμίζουν τίποτα τα ονόματα των λοιπών ιδιοκτητών των θυρίδων».

Η ίδια ερώτηση έγινε και στην σύζυγό του 58χρονου, γνωστή αισθητικό, η οποία στο άκουσμα των ονομάτων των θυμάτων, ανέφερε ότι τις τρεις εξ αυτών δεν τις γνωρίζει καθόλου, ενώ για την τέταρτη φέρεται να είπε ότι υπήρξε πριν από 3-4 χρόνια πελάτισσα στο κομμωτήριο, αλλά ο σύζυγος της δεν είχε κάποια επαφή μαζί της, υπογραμμίζοντας ότι «δε κάνει δημόσιες σχέσεις με πελάτισσες».

Από τις ερωτήσεις του ανακριτή φαίνεται ότι οι αρχές ερευνούν το ενδεχόμενο στην υπόθεση να εμπλέκονται και άλλα πρόσωπα. Ο κατηγορούμενος δέχτηκε ερωτήσεις τόσο για συγκεκριμένο αλλοδαπό, τον οποίο μετέφερε με το όχημα του καθημερινά στο κομμωτήριο της συζύγου του το οποίο, όπως είπε, εργάζεται εκεί όσο και για πρόσωπο που εμφανίζεται να έχει επενδύσει στην επιχείρηση της συζύγου του. «Είναι υπαρκτό πρόσωπο. Είναι επιχειρηματίας οποίος είχε βάλει χρήματα στην εταιρεία του κομμωτηρίου. Δεν θυμάμαι αν είχα ενημερώσει τη σύζυγό μου για το ότι τον είχα θέσει νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρείας», φέρεται να ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέτα Καμπουρέλη: Στο πλευρό του συζύγου της

Από την πλευρά της, η γνωστή αισθητικός, Τέτα Καμπουρέλη όταν κλήθηκε να καταθέσει από τις Αρχές στάθηκε στο πλευρό του συζύγου της, όπως αρχικά είχε πει.

Συγκεκριμένα, τόνισε πως παρότι «νευρικός», είναι «άνθρωπος της οικογένειας, λατρεύει τα παιδιά και τα εγγόνια μας και δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα έκανα ποτέ κάτι που θα έθετε σε κίνδυνο την οικογένειά του».

Η ίδια είπε πως ο 58χρονος «μετέφερε συχνά τον υπολογιστή μαζί γιατί λόγω κορονοϊού, οι παραστάσεις του ανεβαίνουν online streaming και πρέπει να ελέγχει την διαδικασία, ενώ έλεγχε και τα e-mail». Επιπλέον, φέρεται να γνώριζε την ύπαρξη θυρίδας του συζύγου και του γιου της στο συγκεκριμένο υποκατάστημα τράπεζας, αλλά και την ύπαρξη μιας ακόμα στην οποία πήγαιναν τα κοσμήματα της.

Παρότι αρχικά ανέφερε, πάντως, ότι το κομμωτήριο ανήκει στον σύζυγό της, διόρθωσε την τοποθέτηση αυτή με δεύτερη κατάθεση:

«Στο κομμωτήριο που έχω το αφεντικό είναι ο S.G. Ο σύζυγος μου δεν έχει καμία σχέση και ο γιος μου δεν είναι αφεντικό αλλά εργάζεται στο κομμωτήριο. Στην αρχική μου κατάθεση όσα ανέφερα σχετικά με το κομμωτήριο ήταν λάθος διότι δε γνωρίζω καθόλου τα φορολογικά της εταιρείας. Τηλεφώνησα στο γιο μου και με ενημέρωσε σχετικά με την ιδιοκτησία του καταστήματος».

Το ενδιαφέρον της έρευνας έχει στραφεί και σε μια γυναίκα με την οποία όπως ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος έχει επαγγελματική σχέση και μιλούσε μαζί της στο τηλέφωνο την ώρα της σύλληψης του. Για το πρόσωπο αυτό, η σύζυγός του ανέφερε, μάλιστα, ότι επρόκειτο για ενδυματολόγο, με την οποία συνεργάζεται σε παραστάσεις του.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ