Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

Κορονοϊός: Στα… σκαριά πανευρωπαϊκή συμπαραγωγή εμβολίων – Πέντε ελληνικές εταιρείες στη «μάχη» (video)

Διαδικτυακή συνάντηση διοργανώνει η Κομισιόν μεταξύ των εταιρειών που παράγουν τα εμβόλια και περιφερειακών φαρμακευτικών εταιρειών από όλη την Ευρώπη...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μαζική πανευρωπαϊκή κινητοποίηση των φαρμακευτικών εταιριών έρχεται να μπει στη «μάχη» κατά της πανδημίας, καθώς ετοιμάζονται να εισέλθουν στην υπηρεσία των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «OPEN TV», με σκοπό τη συμβολή στην αύξηση της παραγωγής, η Κομισιόν διοργανώνει μια διαδικτυακή συνάντηση μεταξύ των εταιρειών που παράγουν τα εμβόλια και περιφερειακών φαρμακευτικών εταιρειών από όλη την Ευρώπη που μπορούν να βοηθήσουν στον σκοπό αυτό.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μεταξύ των εταιρειών είναι και πέντε ελληνικές. Η συνεργασία δεν αφορά μόνο την πατέντα των εμβολίων, αλλά και την παρασκευή πρώτων υλών και υλικών που είναι απαραίτητα για τους εμβολιασμούς (φιαλίδια, σύριγγες κ.λπ).

Υπενθυμίζεται ότι Κυριάκος Μητσοτάκης και Μπέντζαμιν Νετανιάχου είχαν ανακοινώσεις ότι η Ελλάδα θα συμμετάσχει και στις κλινικές δοκιμές του φαρμάκου κατά του κορονοϊού, που παρασκευάζει το Ισραήλ. Ακολούθησε τηλεφωνική συνομιλία του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα με τον ισραηλινό καθηγητή Ναντίρ Αρμπέρ, ο οποίος παρασκεύασε το πρωτοποριακό φάρμακο κατά του κορονοϊού.

(Πηγή: OPEN TV)

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ