Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

Η απάντηση στον Μπαχτσελί – Τα παλληκάρια που ύψωσαν τη σημαία στην σπηλιά του Ανδρούτσου

Πλημμύρισαν τις καρδιές μας από υπερηφάνεια για δεύτερη συνεχή χρονιά

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μια μεγάλη ελληνική σημαία κυματίζει από την ημέρα της 25ης Μαρτίου στο πιο ψηλό σημείο της Τιθορέας στην θέση «υψώματα». Με αυτό τον τρόπο τα δύο Ελληνόπουλα απαντούν στον ανεκδιήγητο Μπαχτσελί και τις ορέξεις του για… ρεβάνς του 1821.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Παναγιώτη Θεοδώρου και του Νίκου  Χόντζα που και πέρυσι ύψωσαν την ελληνική σημαία στο ίδιο ακριβώς σημείο. Ο ίδιος ο Παναγιώτης Θεοδώρου εξηγεί τον λόγο που τους οδήγησε στην απόφαση αυτή: «Φέτος λόγω της ημέρας 25ης Μαρτίου και του εορτασμού των  200ων  χρόνων της απελευθέρωσης από τους Τούρκους αποφασίσαμε να βάλουμε στο ίδιο σημείο μία αρκετά μεγαλύτερη σημαία από την προηγούμενη φορά για να φαίνεται ακόμη πιο μακριά η αγάπη μας για την πατρίδα».

%CF%84%CE%B9%CE%B8%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%B1 %CE%B4

%CF%84%CE%B9%CE%B8%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%B1 %CE%B3%CF%84%CE%B9%CE%B8%CE%BF%CF%81%CE%AD%CE%B1 %CE%92

Αρωγός στην ενέργεια αυτή ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Τιθορέας Γιώργος Τσαρούχας που με κατοίκους του χωριού  βοήθησαν στο στήσιμο του κονταριού στέλνοντας το δικό τους μήνυμα: « Τα ίχνη των ηρώων που πάτησαν το χώμα του χωριού μας παραμένουν νωπά , και το μήνυμα τους επίκαιρο: ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΘΕΙΤΕ».

%CE%B8%CE%B5%CE%BF%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%BF%CF%85

Ο Παναγιώτης Θεοδώρου με το φίλο του Γιάννη Παπαδημητρίου το απόγευμα της 25ης Μαρτίου ανέβηκαν και μέχρι τη  σπηλιά του Οδυσσέα Ανδρούτσου, την “μαύρη τρούπα” όπως την αποκαλούν οι κάτοικοι  κρίνοντας ότι η ελληνική σημαία έπρεπε να φτάσει μέχρι εκεί. Πρόκειται για τη σπηλιά που βρίσκεται στη Β.Α πλαγιά του Παρνασσού κοντά  στο χωριό Βελίτσα που αποτέλεσε μόνιμη κατοικία του ίδιου του ήρωα της Επανάστασης αλλά και της οικογένειάς του.

%CF%84%CE%B9%CE%B8%CE%BF%CF%81%CE%AD%CE%B1 2

Το μήνυμα του Παναγιώτη Θεοδώρου στο facebook

https://www.facebook.com/panagiotis.theodorou.56/posts/4413173178697622

Πηγή:ilamia.gr

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ