Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022

Προφυλακιστέος ο 58χρονος για το ριφιφί σε θυρίδες στο Ψυχικό – Τι υποστήριξε στην απολογία του και δεν έπεισε (video)

Ο κατηγορούμενος φέρεται να αρνήθηκε τη συμμετοχή του στις κλοπές - Τι ανέφερε για το αγαπημένο του... αξεσουάρ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 58χρονος που κατηγορείται για το ριφιφί σε θυρίδες σε υποκατάστημα τράπεζας στο Ψυχικό τον περασμένο Νοέμβριο. Ο 58χρονος, που έφθασε στην Ευελπίδων για να απολογηθεί στον ανακριτή, με τη σύζυγό του, γνωστή αισθητικό, που κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης (σε δηλώσεις της τόνισε ότι δεν ισχύει τίποτα και ότι όλα είναι παγίδα), θα οδηγηθεί τελικά στη φυλακή.

Οι κατηγορίες που βαρύνουν τον 58χρονο αφορούν το κακούργημα των διακεκριμένων κλοπών κατ’ εξακολούθηση και τα πλημμελήματα της απείθειας και της παράβασης του νόμου περί όπλων. Σημειώνεται, ότι την Τετάρτη (24/03), η ΕΛΑΣ είχε εκδώσει ανακοίνωση για τη σύλληψή του, μετά την εξιχνίαση της υπόθεσης. Την Παρασκευή (26/03) οδηγήθηκε στον 12ο τακτικό ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί

Το βασικό ενοχοποιητικό στοιχείο που περιλαμβάνεται στη δικογραφία σε βάρος του αφορά στο γενετικό του υλικό που εντοπίστηκε στο εσωτερικό πλαστικό κουτί της μια εκ των τεσσάρων θυρίδων…

Αρνήθηκε τη σχέση του με τις κλοπές

Φέρεται κατά την απολογία του να δήλωσε παντελώς αθώος για το ριφιφί στις θυρίδες της τράπεζας στο Ψυχικό και επισήμανε το γεγονός πως το γενετικό υλικό που εντοπίστηκε, δεν ανήκει μόνο σε αυτόν, αλλά σε ακόμα δυο άτομα, την ιδιοκτήτρια της θυρίδας και σε ένα ακόμα άτομο που δεν έχει ταυτοποιηθεί.

«Το ίχνος DNA είναι μικτό. Εμπεριέχει εκτός από δικά μου στοιχεία, άλλων δύο ατόμων. Της ιδιοκτήτριας της θυρίδας κι ενός άγνωστου προσώπου. Γιατί κατηγορούμαι εγώ;» φέρεται να υποστήριξε, σύμφωνα με πληροφορίες. Φέρεται επίσης να υποστήριξε ότι εντός του χώρου των θυρίδων δεν υπάρχει σύστημα βιντεοσκόπησης ή παρακολούθησης – και επομένως, ότι δεν μπορεί κανείς να γνωρίζει από ποιον παραβιάστηκαν οι θυρίδες. Η πλευρά του κατηγορούμενου ανέθεσε σε πραγματογνώμονα – γενετιστή τη σύνταξη τεχνικής έκθεσης.

Παράλληλα, για το επίμαχο κουτί στο οποίο βρέθηκε το γενετικό του υλικό, τόνισε ότι δεν περιλαμβάνεται στα πειστήρια της δικογραφίας, «με αποτέλεσμα να εμποδίζεται η αποτελεσματική άσκηση των υπερασπιστικών του δικαιωμάτων».

Μάλιστα ο 58χρονος, αφού επισήμανε ότι είχε γίνει στόχος παρακολούθησης από την αστυνομία, τόνισε πως σε βάρος του «δεν διαπιστώθηκε τίποτα άλλο, ούτε ύποπτα ραντεβού, ούτε ύποπτες επαφές, ούτε παράλογα έξοδα, ούτε προσπάθεια απόκρυψης ή αποθήκευση αντικειμένων, ούτε φυσικά προσπάθεια διαφυγής μου ή προπαρασκευή αυτής».

Η εξήγηση για το DNA του

Όσον αφορά στο πώς βρέθηκε το DNA του στη θυρίδα, εκείνος εξήγησε ότι πιθανόν η μισθώτρια της συγκεκριμένη θυρίδας, βιολογικό υλικό της οποίας εντοπίστηκε στο μείγμα, ενδέχεται να μετέφερε ακουσίως το δικό του υλικό από κάποια «κοινή» επιφάνεια επαφής, όπως για παράδειγμα το τραπέζι. Έτσι, κατά τον ίδιο, «το ανευρεθέν μείγμα προέρχεται εκ μεταφοράς και δεν προήλθε εκ πρωτογενούς επαφής».

Τα μέτρα προστασίας και το… αγαπημένο αξεσουάρ

Ο συλληφθείς, του οποίου η σύζυγος, Τέτα Καμπουρέλη είναι συνεχώς δίπλα του, προσπάθησε επίσης να δικαιολογήσει τα μέτρα προφύλαξης που φέρεται να ελάμβανε όταν επισκεπτόταν την τράπεζα, λέγοντας ότι φοράει πολύ συχνά καπέλο και λόγω της πανδημίας ελάμβανε προστατευτικά μέτρα.

«Το καπέλο είναι αγαπημένο μου αξεσουάρ και το χρησιμοποιώ συχνά στην καθημερινότητά μου. Τα γάντια και τη μάσκα τα φορούσα λόγω κορονοϊού. Το ινστιτούτο αισθητικής της συζύγου μου βρίσκεται κοντά στην τράπεζα και δεν ήθελα κάποιος πελάτης να δει ότι δεν τηρώ τα μέτρα» φέρεται να ανέφερε.

Τι είχε δηλώσει ο δικηγόρος του

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη (25/3) μιλώντας μέσω του δικηγόρου του στο MEGA, αρνήθηκε τις κατηγορίες που το αποδίδονται.

Ο συνήγορος του κατηγορούμενου, Βασίλης Σερεμέτης, αναφέρθηκε στα εν λόγω ευρήματα Αρχών, διευκρινίζοντας ότι «οι συγκεκριμένες θυρίδες δεν είναι οι κλασικές, μικρές με το συρόμενο σιδερένιο. Είναι σαν περίπου στο μέγεθος ενός φούρνου μικροκυμάτων, οι οποίες δεν έχουν συρτάρια είναι σαν να ανοίγουμε ένα χρηματοκιβώτιο. Άρα σε αυτές υπάρχει πράγματι μέσα ένα κουτί όπου βάζει ο καθένας τα αντικείμενα του μέχρι και τις 23 του μηνός όπου προσήλθε ο κατηγορούμενος δεν υπήρχε κανένα άλλο στοιχείο αποδεικτικό που να τον εμπλέκει στην υπόθεση αυτή».

Πώς βρέθηκε το DNA;

Στο ερώτημα πως γίνεται να έχει βρεθεί DNA ενός ανθρώπου στη στην κλειδωμένη θυρίδα κάποιου άλλου, τόνισε πως «δεν έχουμε DNA μόνο του κατηγορουμένου, έχουμε ένα μείγμα γενετικού υλικού. Είναι σίγουρα της ιδιοκτήτριας, του κατηγορούμενου, και υπάρχει και γενετικό υλικό τρίτου ατόμου αγνώστου το οποίο δεν έχει ταυτοποιηθεί. Αυτό το μείγμα έχει βρεθεί στο εσωτερικό ενός πλαστικού κουτιού, όπου τώρα ξεκινούν τα ερωτήματα, το οποίο δεν υπάρχει πουθενά στα πειστήρια της αστυνομίας».

Παράλληλα εξήγησε πως ο κατηγορούμενος είχε πρόσβαση στο δωμάτιο με τις θυρίδες και ειδικά η θυρίδα που είχε παραβιαστεί βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο τραπέζι, όπου κάθονται οι μισθωτές. «Είναι πολύ πιθανό να μεταφέρθηκε με αυτόν τον τρόπο DNA. Είναι μια εκδοχή η οποία πιστεύουμε ότι με τις ενέργειες οι οποίες θα ακολουθήσουν και από τους ειδικούς θα επιβιώσουν τον ισχυρισμό» είπε χαρακτηριστικά.

«Ουδέποτε έχει ανοίξει στη θυρίδα, ανέφερε – αλλά αυτό θα πρέπει να αποδειχθεί και με ευρήματα τα οποία θα επιδιώξουμε να υπάρξουν και να εισφερθούν στην δικογραφία- ότι με κάποιον τρόπο μεταφέρθηκε το DNA. Είναι πολύ εύλογο από τη στιγμή που και ο ίδιος βρίσκεται νομίμως στο χώρο και κάθεται στο τραπέζι για να δει τα πράγματά του, να έχει μεταφερθεί γενετικό υλικό».

«Δεν μπορεί ο γενετιστής να πει εάν ένα γενετικό υλικό είναι από ιδρώτα»

Σε άλλο σημείο υπογράμμισε πως «ως προς το γενετικό υλικό, γιατί ακούγεται συνέχεια τελευταίες δύο μέρες ότι πρόκειται για ιδρώτα, αυτό είναι εσφαλμένο. Θα σας πουν και οι ειδικοί ότι δεν μπορεί ο γενετιστής, ο ειδικός πραγματογνώμονας να πει εάν ένα γενετικό υλικό είναι από ιδρώτα».

«Εμείς ως συνήγοροι υπεράσπισης αύριο θα υποβάλουμε σειρά αιτημάτων προς τον κύριο ανακριτή προκειμένου οι ανακριτικές ενέργειες που είμαστε πεπεισμένοι ότι αποτελέσματα θα δικαιώσουν τους ισχυρισμούς μας», είχε τονίσει.

Παράλληλα, διευκρίνισε και ότι «η μία εκ των τεσσάρων ιδιοκτητριών στη θυρίδα της οποίας βρέθηκε γενετικό υλικό, στην κατάθεσή της η ίδια είχε πει ότι πριν τρία χρόνια, ήταν πελάτισσα της συζύγου του. Ότι τον γνωρίζει από εκείνη την δραστηριότητα».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ