Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

Συναγερμός στο «Παπαγεωργίου»: Θετικοί στον κορονοϊό οκτώ ογκολογικοί ασθενείς – Σε καραντίνα οι εργαζόμενοι

Πώς εξηγείται το «παράθυρο» υποδιάγνωσης στα τεστ που υποβάλλονται οι ασθενείς και φέρεται να ευθύνεται για τη διασπορά του ιού στην κλινική...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε συναγερμό τέθηκε το νοσοκομείο Παπαγεωργίου, καθώς οκτώ ασθενείς της Ογκολογικής – Αιματολογικής κλινικής εντοπίστηκαν θετικοί στον κορονοϊό και μεταφέρθηκαν σε κλινική covid-19, ενώ όλοι οι εργαζόμενοι (γιατροί και νοσηλευτές) που ήρθαν σε επαφή μαζί τους, τέθηκαν σε καραντίνα.

Αυτό υποστήριξε στο ethnos.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, Παναγιώτης Τουχτίδης, εκφράζοντας την ευχή η εξάπλωση του ιού στη συγκεκριμένη κλινική να εντοπίστηκε στην αρχή και να μην παρουσιαστούν και άλλα κρούσματα.

Πώς εξηγήθηκε η «διείσδυση» του ιού στην εν λόγω κλινική

Σύμφωνα με τον ίδιο, αιτία της εισαγωγής του ιού στην Ογκολογική – Αιματολογική Κλινική του «Παπαγεωργίου» είναι το «παράθυρο» υποδιάγνωσης που έχουν τα τεστ, στα οποία υποβάλλονται οι ασθενείς πριν μπουν στο νοσοκομείο. «Επειδή υποβάλλονται σε χημειοθεραπείες οι ογκολογικοί ασθενείς, είναι συχνά εμπύρετοι, χωρίς αυτό να σχετίζεται με τον κορονοϊό.

Έχουν κι ένα παράθυρο υποδιάγνωσης τα τεστ εισαγωγής στο νοσοκομείο, οπότε είναι λογικό να γίνει κάποιο λάθος. Ο αριθμός των θετικών δεν είναι μεγάλος, ωστόσο, επειδή οι ογκολογικοί ασθενείς είναι γενικώς βαριά περιστατικά, μία επιπλέον λοίμωξη σε αυτούς σίγουρα δεν είναι ό,τι καλύτερο. Δυστυχώς, δεν μπορούμε να ξέρουμε, αν θα τους χτυπήσει σοβαρά και που ο ιός», ανέφερε ο κ. Τουχτίδης.

Όπως διευκρίνισε ακόμα, ο ιός εισήχθη στο νοσοκομείο από ογκολογικό ασθενή και μεταδόθηκε και στους υπόλοιπους επτά μέσα στο θάλαμο. Άλλωστε, λόγω της μεγάλης πίεσης που δέχονται όλα τα νοσοκομεία λόγω της πανδημίας, στις μη covid-19 κλινικές αναγκαστικά νοσηλεύονται περισσότεροι από ένας ασθενής σε κάθε θάλαμο.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ