Πέμπτη 25 Μαΐου 2023

25η Μαρτίου: Στα «μπλε» όλη η χώρα – «Πλημμύρισε» με σημαίες κάθε γωνιά της Ελλάδας (video)

Εντυπωσιακές εικόνες από την πρωτεύουσα αλλά και άλλες περιοχές

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δεν μοιάζει σε τίποτα με τις προηγούμενες χρονιές η φετινή 25η Μαρτίου, λόγω των εκδηλώσεων που γίνονται, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Αυτό το σημαντικό γεγονός έχει ενεργοποιήσει ένα πρωτόγνωρο κύμα περηφάνιας σε όλη την Ελλάδα, που πολλές φορές διαχωρίζεται από τους επίσημους εορτασμούς του ελληνικού κράτους. Και όλη η χώρα έχει γεμίσει σημαίες, ενώ στην Τρίπολη, η τοπική ομάδα του Αστέρα… τίμησε τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη στο γήπεδό της, το οποίο φέρει το όνομά του του έλληνα αρχιστράτηγου και ηγετικής μορφής της Επανάστασης του 1821.

Κάθε πόλη, κάθε συνοικία, κάθε γωνία στην Ελλάδα έχει καθοριστεί από το μπλε της ελληνικής σημαίας. Και όχι με τους όρους που συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια, όταν και αυθόρμητα πολλοί ήταν εκείνοι που έβγαζαν από μια σημαία στο μπαλκόνι τους αλλά αυτή τη φορά σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό: από γιγάντιες σημαίες μέχρι σημαίες που ανεμίζουν μέσα στα βουνά, μακριά από την ανθρώπινη επαφή, δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί πως όλη η Ελλάδα έχει «σκεπαστεί» από μια σημαία.

Στο Σύνταγμα, το οποίο και προετοιμάζεται για την μεγάλη γιορτή, οι 200 σημαίες που έχουν τοποθετηθεί για τους θεατές της παρέλασης συγκροτούν μια εντυπωσιακή εικόνα…

Η Αθήνα «ντύθηκε» στα γαλανόλευκα

Όπως αναφέρθηκε, το Σύνταγμα, η Ομόνοια και όλες οι κεντρικές οδικές αρτηρίες της Αθήνας ντύθηκαν στα γαλανόλευκα, για τη μεγάλη επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Τα χρώματα της Ελλάδας και της Άνοιξης «ντύνουν» την πόλη και στέλνουν, σε όλο τον κόσμο, το μήνυμα της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας.

«Οι πρόγονοί μας δεν εξεγέρθηκαν απλώς. Αναγνωρίζουμε τις θυσίες τους και κρατάμε τα ιδανικά τους», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού του δήμου Αθηναίων, Σάκης Κολλάτος ο οποίος διηύθυνε μια ομάδα 40 ατόμων που στόλισαν τους δρόμους της Αθήνας για την αυριανή μεγάλη επέτειο.

25η Μαρτίου εκδηλώσεις 200 χρόνια επέτειος σημαίες χώρα Αθήνα Σύνταγμα συντριβάνι

Στο Σύνταγμα, στην πλατεία με τον υψηλότερο συμβολισμό για την πόλη και τη χώρα, 5.000 λουλούδια και πράσινο σχηματίζουν την ελληνική σημαία σε επιφάνεια 144 τμ. Τη σύνθεση δημιούργησαν οι γεωπόνοι και οι τεχνικοί του δήμου Αθηναίων και περιστοιχίζεται από ειδικά φωτιζόμενες εξέδρες με 200 σημαίες, μία για κάθε έτος μετά την επανάσταση.

25η Μαρτίου εκδηλώσεις 200 χρόνια επέτειος σημαίες χώρα Αθήνα δημαρχείο 1

«Επειδή λείπει ο κόσμος γι’ αυτό βάλαμε τις εξέδρες με τις σημαίες. Αντιπροσωπεύουν το κόσμο που θα ήθελε να το δει», συμπληρώνει ο Μάκης Κολλάτος.

Τους κεντρικούς δρόμους της πόλης κοσμούν 800 σημαίες και 400 θυρεοί, ντύνοντας στα γαλανόλευκα ολόκληρη τη διαδρομή τους. Επιπλέον και στις επτά Δημοτικές Κοινότητες, πλατείες, παρτέρια και πάρκα, αποκτούν περισσότερο χρώμα από λουλούδια και φυτά.

25η Μαρτίου εκδηλώσεις 200 χρόνια επέτειος σημαίες χώρα Αθήνα Προπύλαια

Στα χρώματα της ελληνικής σημαίας θα φωτιστούν, το βράδυ της Τετάρτης (24/03) και της Πέμπτης (25/03), τα σιντριβάνια της πόλης που πρόσφατα ανακατασκευάστηκαν ή ανακαινίστηκαν. Τις εντυπώσεις αναμένεται να «κλέψει» το μεγαλύτερο σιντριβάνι της Αθήνας, στην ολοκαίνουργια πλατεία Ομονοίας.

52683622 1

Το ιστορικό κτήριο του Δημαρχείου της Αθήνας «τυλίχθηκε » από την ελληνική σημαία μέσω τρισδιάστατων εφέ.

Η πόλη όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο δήμος Αθηναίων, είναι έτοιμη για μία μοναδική γιορτή, προσαρμοσμένη στις υγειονομικές συνθήκες. Οι αρμόδιοι εδώ και μέρες φροντίζουν για την απολύμανση, τον καθαρισμό και τον καλλωπισμό όλων των σημείων της.

πλατεία Συντάγματος ετοιμασίες ιστορική επέτειος 1821 4Στα… μπλε το Δημοτικό Θέατρο και το ΣΕΦ στον Πειραιά

25η Μαρτίου εκδηλώσεις 200 χρόνια επέτειος σημαίες χώρα Πειραιάς Δημοτικό Θέατρο

25η Μαρτίου εκδηλώσεις 200 χρόνια επέτειος σημαίες χώρα Πειραιάς Δημοτικό Θέατρο Μώραλης

25η Μαρτίου εκδηλώσεις 200 χρόνια επέτειος σημαίες χώρα Πειραιάς ΣΕΦ

Σημαία στη θάλασσα του Πειραιά


25η Μαρτίου εκδηλώσεις 200 χρόνια επέτειος σημαίες χώρα Πειραιάς θάλασσα

25η Μαρτίου εκδηλώσεις 200 χρόνια επέτειος σημαίες χώρα Πειραιάς θάλασσα 1

Στην Τρίπολη, η τοπική ομάδα του Αστέρα… τίμησε τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη στο γήπεδό της, το οποίο φέρει το όνομά του του έλληνα αρχιστράτηγου και ηγετικής μορφής της Επανάστασης του 1821

25η Μαρτίου εκδηλώσεις 200 χρόνια επέτειος σημαίες χώρα Τρίπολη γήπεδο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης 1

Σημεία στο κάστρο του Άργους 

25η Μαρτίου εκδηλώσεις 200 χρόνια επέτειος σημαίες χώρα Άργος κάστρο

25η Μαρτίου εκδηλώσεις 200 χρόνια επέτειος σημαίες χώρα Άργος κάστρο 1

Ωραία εικόνα από το Ναύπλιο

25η Μαρτίου εκδηλώσεις 200 χρόνια επέτειος σημαίες χώρα Ναύπλιο

Σημαίες σε… ανεμόμυλο και στους δρόμους στο Κρανίδι όπως και στο σπήλαιο Φράγχθι στην Κοιλάδα της Ερμιονίδας στην Αργολίδα

25η Μαρτίου εκδηλώσεις 200 χρόνια επέτειος σημαίες χώρα Κρανίδι ανεμόμυλος Αργολίδα

25η Μαρτίου εκδηλώσεις 200 χρόνια επέτειος σημαίες χώρα Κρανίδι κυκλικός Αργολίδα

25η Μαρτίου εκδηλώσεις 200 χρόνια επέτειος σημαίες χώρα Φράγχθι Κοιλάδα Αργολίδα

25η Μαρτίου εκδηλώσεις 200 χρόνια επέτειος σημαίες χώρα Φράγχθι Κοιλάδα Αργολίδα 1

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ