Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

Δύο ασθενείς πέθαναν στο «Λαϊκό» περιμένοντας κρεβάτι – Τι απαντά το νοσοκομείο (video)

Τα σχόλια περιττεύουν...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δύο ασθενείς με κορονοϊό έχασαν τη ζωή τους στο Λαϊκό Νοσοκομείο, περιμένοντας για μια κενή κλίνη σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Αυτό κατήγγειλε, μιλώντας την Τετάρτη στον ΑΝΤ1, ο Πρόεδρος των Εργαζομένων του νοσοκομείου, κ. Αντωνόπουλος.

«Είχαμε δύο ασθενείς που δεν βρήκαν το πολυπόθητο κρεβάτι και κατέληξαν. Περίμεναν δύο, τρεις μέρες. Είναι δύο περιστατικά του τελευταίου δεκαημέρου», ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε λέγοντας ότι «ελπίδα στη ζωή έχουν οι πάντες. Όμως είμαστε στα όριά μας».

Επιβεβαίωση από τον διοικητή

Τα περιστατικά επιβεβαίωσε και ο διοικητής του «Λαϊκού» Χρ. Αντωνόπουλος. Όπως ανέφερε στο ίδιο τηλεοπτικό σταθμό, το νοσοκομείο δεν διαθέτει ΜΕΘ Covid, με αποτέλεσμα όταν ένας ασθενής παρουσιάζει επιδείνωση να διασωληνώνεται και να ενημερώνεται το ΕΚΑΒ να τον μεταφέρει σε άλλο νοσοκομείο που διαθέτει κλίνες ΜΕΘ.

Ο διοικητής υποστήριξε ότι το νοσοκομείο έκανε ό,τι μπορούσε για τις περιπτώσεις αυτές. «Δεν ήταν παράλειψη ούτε του νοσοκομείου, ούτε του ΕΚΑΒ» είπε και απέδωσε τους θανάτους αυτούς στην πίεση που δέχεται όλο το σύστημα.

Η γενικότερη κατάσταση στο Λαϊκό θυμίζει «πόλεμο», κάτι που φανερώνουν και οι δηλώσεις του διευθυντή της μονάδας Covid του νοσοκομείου, Νίκου Ορφανού, που αποκάλυψε ότι η χθεσινή εφημερία φράκαρε στις 21.00 καθώς υπήρχε αδυναμία υποδοχής άλλων ασθενών λόγω έλλειψης κρεβατιών.

Διάψευση μόνο για την εφημερία
Παρότι, μάλιστα, εκδόθηκε και ανακοίνωση από τη διοίκηση του Λαϊκού, δε γίνεται πουθενά λόγος για τους δύο θανάτους, παρά μόνο διαψεύδεται η πληροφορία που διέρρευσε ότι στις 21.00 το βράδυ της Τρίτης διεκόπη η εφημερία επειδή το νοσοκομείο δε μπορούσε να δεχθεί άλλους ασθενείς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρουν αναληθώς ότι το Νοσοκομείο μας σταμάτησε να δέχεται περιστατικά Covid κατά τη διάρκεια της χθεσινής εφημερίας, έχουμε να τονίσουμε τα εξής:

Η εφημερία 23-24/03/2021 του ΓΝΑ «ΛΑΪΚΟ», για τη διαχείριση ασθενών Covid, ξεκίνησε με 19 κενές κλίνες σε σύνολο 86 απλών κλινών Covid που διαθέτει το Νοσοκομείο μας, ενώ κατά τη διάρκεια της εφημερίας έγιναν 8 εξιτήρια.

Έγιναν 35 εισαγωγές ασθενών, είτε με επιβεβαιωμένη λοίμωξη Covid, είτε ασθενών για τους οποίους αναμένεται το αποτέλεσμα του μοριακού ελέγχου – και νοσηλεύονται ως «ύποπτα» περιστατικά.

ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ΚΑΙ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΔΙΑΚΟΠΗΚΕ Η ΕΦΗΜΕΡΙΑ και υπήρχε διαρκής παρακολούθηση αυτής.

ΑΝΑΛΗΘΩΣ ΑΝΑΦΕΡETAI ΟΤΙ ΣΤΙΣ 21:00 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΕΦΗΜΕΡΙΑ Ή ΖΗΤΗΘΗΚΕ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ. Άλλωστε, στις 21:00 το βράδυ είχαμε ακόμη 12 κενές κλίνες.

Όλοι οι ασθενείς νοσηλεύονται στη Μονάδα Covid σε ασφαλείς συνθήκες, υπό την φροντίδα του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού.

Η διασπορά ψευδών ειδήσεων, που αποδομούν και υποβαθμίζουν το τεράστιο έργο και την αυτοθυσία του προσωπικού του Νοσοκομείου μας, δημιουργεί αναστάτωση και φόβο τόσο στους συμπολίτες μας, όσο και στα υγειονομικά στελέχη.

Και κάτι τέτοιο, είναι ανεπίτρεπτο στην πρωτοφανή μάχη που δίνουμε με την πανδημία.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΓΝΑ “ΛΑΙΚΟ”

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ