Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022

Απαγόρευση δημόσιων συναθροίσεων την 25η Μαρτίου ανακοίνωσε η Αστυνομία (video)

Απαγορεύτηκαν οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, που έχουν εξαγγελθεί για να πραγματοποιηθούν την 25η Μαρτίου - Δείτε ποιες είναι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι κεντρικοί δρόμοι της ελληνικής πρωτεύουσας γέμισαν από ελληνικές σημαίες και όλα μοιάζουν έτοιμα για τον εορτασμό της μεγάλης ημέρας.  Το πρόγραμμα και οι εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα για την επέτειο των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση της 25ης Μαρτίου του 1821, παρουσία των υψηλών προσκεκλημένων, έχει ήδη ανακοινωθεί.

Παράλληλα, με βάση τα μέτρα που ισχύουν στη χώρα για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορονοϊού, την απαγόρευση δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων, που έχουν εξαγγελθεί για να πραγματοποιηθούν την 25η Μαρτίου, ανακοίνωσε η Αστυνομία.

Υπενθυμίζεται, ότι περιορισμένες αλλαγές στα μέτρα που ήταν σε ισχύ και στο lockdown αποφάσισε η επιτροπή επιδημιολόγων και ανακοινώθηκαν κατά την καθιερωμένη ενημέρωση την Παρασκευή (19/03). Έτσι λοιπόν, με μια μικρή χαλάρωση των μέτρων, άνοιξαν κομμωτήρια, αρχαιολογικοί χώροι και πάρκα, ενώ και τα σαββατοκύριακα η απαγόρευση ξεκινάει πλέον από τις 21:00. Επίσης, επιτρέπεται το ψάρεμα σε δήμους που έχουν θάλασσα, ενώ αλλάζουν τα… μέτρα και στις εκκλησίες. Μόνο με τα πόδια και ποδήλατο δικαιολογείται το… SMS 6, χωρίς… να υπάρξει, τελικά, χαλάρωση στον συγκεκριμένο κωδικό για μετακινήσεις

Πιο συγκεκριμένα, έπειτα από απόφαση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, απαγορεύεται η πραγματοποίηση των ακόλουθων συναθροίσεων:

  • Τις πρωινές ώρες στο Πεδίον του Άρεως, κατόπιν καλέσματος από μέλη της «Συνέλευσης ενάντια στην κρατική καταστολή και για την αλληλεγγύη στις καταλήψεις».
  • Στις 12:00 η ώρα στην Πλατεία Κλαυθμώνος από τη συλλογικότητα «Ενωμένοι Μακεδόνες».
  • Στις 12:00 η ώρα στην Πλατεία Κλαυθμώνος κατόπιν καλέσματος μέσω Facebook από την ομάδα «Τ.ΟΛ.ΜΑ.» (Τώρα Όλοι Μαζί).
  • Στις 12:00 η ώρα στην Πλατεία Συντάγματος από μέλη της «Συντακτικής Εθνοσυνέλευση του Ελληνικού Λαού»
Καθώς και:
  • Στις 12:00 η ώρα στο άγαλμα Μακρυγιάννη στην Ακρόπολη από την «Ελληνική Ορθόδοξη Νεολαία – Εθνικό Κίνημα Νέων».
  • Στις 12:30 στην Πλατεία Κολοκοτρώνη κατόπιν καλέσματος μέσω Facebook από την ομάδα «Πατριωτικός Σύνδεσμος».
  • Στις 13.30 στη συμβολή των οδών Δ. Αρεοπαγίτου & Μακρή από το «Συντονιστικό Φορέων ‘21».

Οι απαγορεύσεις των ανωτέρω συναθροίσεων αποφασίστηκαν, επειδή από τη διεξαγωγή τους εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια και επαπειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στην οικεία περιοχή, λαμβάνοντας υπόψη τον επικείμενο εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στην περιοχή των Αθηνών, της στρατιωτικής παρέλασης για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 και των προγραμματισμένων επισκέψεων-κινήσεων επισήμων προσκεκλημένων από το εξωτερικό, για να συμμετάσχουν στις εν λόγω εκδηλώσεις, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Μόνο στρατιωτική και όχι μαθητική παρέλαση

Υπενθυμίζεται, ότι η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη ξεκαθάρισε πως δεν θα γίνουν παρελάσεις την 25η Μαρτίου, διευκρινίζοντας ότι θα διεξαχθεί μόνο η στρατιωτική στην Αθήνα, η οποία θα μεταδοθεί τηλεοπτικά.

«Δεν θα γίνουν παρελάσεις, μόνο η στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα με κανόνες, θα μεταδοθεί τηλεοπτικά, θα είναι ένα ποιοτικό και πολύ υπερήφανο θέαμα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ