Σάββατο 6 Αυγούστου 2022

Στη μάχη από σήμερα 206 ιδιώτες γιατροί μετά την επιστράτευση του υπ. Υγείας

Αυξάνεται η δύναμη του ΕΣΥ, δεν αυξάνονται όμως οι δυνατότητές του να «υποδεχθεί» κι άλλους ασθενείς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στη δύσκολη μάχη κατά του κορονοϊού μπαίνουν από σήμερα οι 206 ιδιώτες γιατροί στους οποίους παραδόθηκαν φύλλα πορείας μετά την απόφαση του υπουργείου Υγείας να προχωρήσει σε επιστράτευση για να αντιμετωπιστεί η έκτακτη αυτή κατάσταση.

Τα νοσοκομεία στην Αττική έχουν φτάσει στα όριά τους και η κατάσταση είναι δεδομένα πιο δύσκολη από κάθε άλλη φορά στον έναν χρόνο πανδημίας. Οι διασωληνωμένοι πλησιάζουν τους 700 και όπως παρατήρησε η Ματίνα Παγώνη ενδέχεται να φτάσουν και τους 1.000, αν αναλογιστεί κανείς ότι στα νοσοκομεία νοσηλεύονται 3.500 ασθενείς και συνήθως ένας στους 10 διασωληνώνεται.

Όπως ενημέρωσε χθες το υπ. Υγείας, η επιλογή των 206 ιδιωτών γιατρών στους οποίους εστάλησαν τα φύλλα πορείας για να παρουσιαστούν σήμερα στα νοσοκομεία της Αττικής, της 1ης ή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας έγινε κάτω από συγκεκριμένα κριτήρια.

Ολοι τους είναι κάτω των 60 ετών και συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ. Είναι γιατροί που έχουν τις ειδικότητες της Πνευμονολογίας, Παθολογίας και Γενικής Ιατρικής στην Περιφέρεια Αττικής. Η διάρκεια της επιστράτευσης είναι για ένα μήνα.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ