Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023

Και ξαφνικά η Κεραμέως έδωσε εντολή να «ανέβει» η σύμβαση με τη Cisco

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ένα έγγραφο 172 σελίδων (!) που περιλαμβάνει κάποιες από τις συμβάσεις της εταιρείας Cisco με το υπουργείο Παιδείας για την παροχή της τηλεκπαίδευσης μέσω της πολυσυζητημένης πλατφόρμας Webex, αλλά και την προστασία των προσωπικών δεδομένων, καθώς και την πράξη 109/21 του ελεγκτικού Συνεδρίου που φέρεται να ενέκρινε τις συμβάσεις, ανάρτησε ξαφνικά στην ιστοσελίδα του το Υπουργείο Παιδείας!

To έγγραφο περιλαμβάνει κάποιες από τις συμβάσεις, έχει αναφορές στο θέμα προστασίας προσωπικών δεδομένων και περιλαμβάνει και την αιτιολόγηση αλλαγής παρόχου τηλεκπαίδευσης που είχε γίνει πέρυσι.

Είναι αξιοσημείωτο ότι η ανάρτηση αυτή φέρεται να έγινε το Σάββατο 20 Μαρτίου, δεν ανακοινώθηκε σε κανέναν, και τιτλοφορείται “Πράξη Ελεγκτικού Συνεδρίου – Απόφαση ΚτΠ – Επιστολή Συμφωνίας ΥΠΑΙΘ-CISCO”.

Να σημειωθεί ότι σήμερα, η Νίκη Κεραμέως απαντά σε ερωτήσεις του Νίκου Φίλη και του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για το θέμα της τηλεκπαίδευσης και της σύμβασης με τη Cisco, οπότε η αιφνιδιαστική αυτή ανάρτηση μπορεί να ερμηνευθεί υπό αυτό το πρίσμα.

Για το νέο αυτό “τέχνασμα” της υπουργού Παιδείας, οφείλει κανείς να τονίσει την ιδιάζουσα μεθόδευση που επέλεξε, αντί να το κοινοποιήσει επεξηγώντας περί τίνος πρόκειται στον Τύπο και στα κόμματα εγκαίρως, να το αναρτήσει σιωπηλά, ημέρα Σάββατο (κατά την ανάρτηση) στην ιστοσελίδα του Υπουργείου, ώστε να έχει επιχειρήματα σήμερα στη Βουλή τα οποία είναι αδύνατο να ελεγχθούν σε τόσο σύντομο διάστημα ακόμα κι αν αποδεχθούμε ότι η ανάρτηση έγινε όντως Σάββατο.

Η κ.Κεραμέως επιλέγει να αιφνιδιάζει αντί να δίνει σαφείς απαντήσεις.

Δικαίωμά της να επιλέγει να πολιτεύεται ανορθόδοξα, αλλά και δικαίωμά μας να μελετήσουμε το κείμενο και να επανέλθουμε.

Δείτε το σχετικό έγγραφο:

tilekpaideusi

Πηγή: alfavita.gr

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ