Τετάρτη 31 Μαΐου 2023

Σχεδόν απίθανο το «restart» στο λιανεμπόριο στις 29 Μαρτίου – Στην αναμονή σχολεία και εστίαση

Και πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει κάτι τέτοιο στη χειρότερη περίοδο που περνάμε από το ξεκίνημα της πανδημίας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πολύ δύσκολα θα τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο που είχαν καταστρώσει στην κυβέρνηση για άνοιγμα του λιανεμπορίου την ερχόμενη εβδομάδα, παρότι σήμερα επαναλειτούργησαν τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής.

Με τα κρούσματα να είναι συνεχώς σε πολύ υψηλό επίπεδο, τα ασθενοφόρα να μην προλαβαίνουν να κάνουν εισαγωγές, τους διασωληνωμένους να έχουν πλέον φτάσει τους 674 και το υπουργείο Υγείας να προχωρά σε επιστράτευση 206 ιδιωτών ιατρών για να μπορέσει να αντιμετωπίσει μια έκτακτη κατάσταση, θα ήταν παράλογο να μπαίναμε σε διαδικασία επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου, όσο δύσκολα κι αν είναι τα πράγματα σε ό,τι αφορά στην οικονομία.

Η επιθυμία για άνοιγμα από πλευράς κυβέρνησης παραμένει, εντούτοις τον πρώτο λόγο έχουν τώρα οι ειδικοί. Δεδομένου ότι όπως εκτιμά η πλειοψηφία τους, τα νούμερα θα παραμείνουν υψηλά και αυτή την εβδομάδα σε όλους τους τομείς, θα πρέπει να περιμένουμε τις επόμενες συνεδριάσεις της επιτροπής Ειδικών για να δούμε πώς και κυρίως πότε θα δοθεί «πράσινο φως για το λιανεμπόριο».

Ενδεικτική του πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση και του γιατί αυτή τη στιγμή μπαίνει προσωρινά «απαγορευτικό» στο λιανεμπόριο, είναι μια φωτογραφία από τη χθεσινή εφημερία στον Ευαγγελισμό.

Μπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροι

Ο διοικητής του νοσοκομείου, Αναστάσιος Γρηγορόπουλος τόνισε για την εικόνα των δεκάδων ασθενοφόρων «νομίζω ότι τα λέει όλα» και πρόσθεσε ότι οι αριθμοί είναι αμείλικτοι.

Χθες, μέσα σε μερικές ώρες, τα θετικά και τα ύποπτα περιστατικά κορoνοϊού ξεπέρασαν τα 100, ενώ σε μια μέση 24ωρη εφημερία φτάνουν περίπου τα 75.

Στο περίμενε…

Όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό, σε καθεστώς αναμονής μπαίνουν τόσο η εστίαση, προς μεγάλη απογοήτευση βέβαια των επιχειρηματιών, όσο και τα σχολεία, στα οποία υπήρξε μεγάλος βαθμός διασποράς του ιού στο προηγούμενο διάστημα λειτουργίας τους.

Σταμπουλίδης: Χρειάζεται χρόνος

Το ότι θα χρειαστεί να περιμένουμε παραδέχθηκε και γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, μιλώντας σήμερα στο MEGA:

«Απαιτείται να βρούμε μια σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα χωρίς να κλονίζουμε ή να πιέζουμε το σύστημα υγείας. Το πρώτο βήμα έγινε. Θα το μετρήσουμε. Δύσκολη εβδομάδα αυτή. Να δούμε πώς εξελίσσεται η πανδημία. Χρειάζεται χρόνος για να μετρήσουμε το πρώτο βήμα», τόνισε αρχικά και συνέχισε λέγοντας ότι «πρέπει, βέβαια, να δοθούν κάποιες διέξοδοι κοινωνικοποίησης.

Οι επιχειρήσεις μπορούν να διασφαλίσουν τον κατάλληλο πληθυσμό μέσα στα καταστήματά τους. Η παραβατικότητα είναι σχεδόν μηδενική σε αυτούς τους χώρους. Να δούμε ότι μπορούμε να συνεργαστούμε σαν κοινωνία ώστε να μην επιβαρύνουμε το σχέδιο υγείας».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ