Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023

Παράταση της σχολικής χρονιάς ανακοίνωσε η Νίκη Κεραμέως

Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες των τελευταίων ημερών

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Την παράταση της σχολικής χρονιάς εντός του Ιουνίου ανακοίνωσε η Νίκη Κεραμέως με σημερινές της δηλώσεις.

«Είναι απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης να ανοίξουν τα σχολεία, με ειδική μέριμνα για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια. Θα υπάρξει παράταση της χρονιάς, εντός του Ιουνίου», δήλωσε αρχικά η υπουργός Παιδείας μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 και εξήγησε ότι ο λόγος που έκλεισαν οριζοντίως οι σχολικές μονάδες, ήταν οι μεταλλάξεις και το γεγονός ότι επηρέασαν την επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

«Η τηλεκπαίδευση λειτουργεί και πάει πολύ καλά, όμως είναι λύση έκτακτης ανάγκης» συμπλήρωσε η κυρία Κεραμέως και αναφερόμενη στις πανελλαδικές εξετάσεις ξεκαθάρισε ότι θα γίνουν κανονικά τον Ιούνιο, όπως συνέβη δηλαδή και πέρσι.

Ερωτηθείσα τι θα γίνει με τα πανεπιστήμια, απάντησε ότι η εισήγηση των ειδικών είναι να γίνει το εαρινό εξάμηνο εξ αποστάσεως.

Αναφερόμενος στον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών είπε ότι υπάρχει ενδιαφέρον και συμμετοχή στην ειδική πλατφόρμα του υπουργείου για τα εμβόλια, αλλά και για την πλατφόρμα για τα τεστ ανίχνευσης του COVID, ενώ για τα voucher τόνισε ότι εντός των επόμενων ημερών θα «πέσουν» οι υπογραφές των 5 εμπλεκόμενων υπουργείων. «Το συγκεκριμένο κονδύλι είναι περίπου 120 εκατ. ευρώ και αφορά περισσότερο από μισό εκατομμύριο μαθητές».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ