Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

«Πόλεμος» στο ΕΣΥ – «Επιλέγουμε ασθενείς γιατί δεν έχουμε κλίνες, διασωληνώνουμε εκτός ΜΕΘ»

Κι όλα αυτά στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Την ώρα που κυβέρνηση και ειδικοί συζητούν για σταδιακή άρση του lockdown και επιστροφή σε μιας μορφής κανονικότητα, οι υγειονομικοί, ειδικά στην Αττική που πλέον «βαριανασαίνει» δίνουν μια πραγματικά άνευ προηγουμένου μάχη σε έναν πόλεμο στον οποίο έχουν κατέβει με ελάχιστα πολεμοφόδια.

Ξεκινώντας με μια απλή καταγραφή, ενδεικτικό του τι συμβαίνει είναι ότι μόνο χθες, εισήχθησαν με κορονοϊό στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, αλλά και στα δύο ιδιωτικά θεραπευτήρια που έχουν μπει στη μάχη, περισσότεροι από 450 ασθενείς, οι 258 εκ των οποίων σε νοσοκομεία της Αττικής. Συνολικά, οι νοσηλευόμενοι σε όλη τη χώρα έφτασαν τους 4.648 και στο λεκανοπέδιο βρίσκονται οι 2.339 από αυτούς, οπότε αντιλαμβάνεται ο καθένας πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση.

Σε ό,τι αφορά στους διασωληνωμένους, χθες σήμανε «κόκκινος συναγερμός» καθώς ξεπέρασαν τους 600 σημειώνοντας άνοδο 40 σε μόλις ένα 24ωρο. Σύμφωνα με το Open την περασμένη εβδομάδα, οι διασωληνωμένοι ήταν λιγότεροι από 500 κάτι που αποδεικνύει το πόσο γρήγορα ανεβαίνει ο αριθμός τους. Αρκεί, τέλος, να επισημανθεί, για να αντιληφθεί και ο πλέον δύσπιστος πόσο κρίσιμο είναι το σημείο, ότι χθες οι διασωληνωμένοι ασθενείς στη χώρα ήταν 605 και το αρνητικό ρεκόρ, που καταγράφηκε τον περασμένο Νοέμβριο ήταν 608…

Αν θέλει να συγκεκριμενοποιήσει κάποιος την κατάσταση, αρκεί να ακούσει τον Σπύρο Αντωνόπουλο, διευθυντή του Ακτινολογικού στο «Γεννηματάς». Πρόκειται για ένα από τα μεγάλα όπλα του συστήματος Υγείας στη μάχη κατά του κορονοϊού.

Μιλώντας στο Open TV, ο κ. Αντωνόπουλος παρουσίασε τα όσα διαδραματίστηκαν κατά την τελευταία εφημερία στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας. «Δεν υπάρχει καμία κλίνη ΜΕΘ και καμία απλή κλίνη Covid στο Γεννηματάς. Αντίθετα, υπάρχουν 8 – 10 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ κι αναμένουμε να αδειάσουν κρεβάτια για να τους βάλουμε». Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι έτσι όπως είναι η κατάσταση στην Αττική, οι γιατροί έχουν φτάσει τις τελευταίες ημέρες στο σημείο να διαλέγουν ποιος ασθενής θα εισαχθεί πρώτος στη ΜΕΘ και ποιος θα είναι στο… περίμενε.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ