Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022

Επεισόδιο στον Έβρο με τουρκικούς πυροβολισμούς σε περιπολικό της Frontex – Τι είπαν οι συνοριοφύλακες (video)

Τι ανέφερε ο διοικητής της Frontex σε επιστολή του προς την Κομισιόν

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τεταμένο βρέθηκε ξανά το κλίμα στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, όπου έλαβε χώρα επεισόδιο με πυροβολισμούς από την τουρκική πλευρά, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του Spiegel στην Αθήνα. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή, Γιώργο Χρηστίδη, το σκηνικό συνέβη τα ξημερώματα της Κυριακής (07/03) στον Έβρο, όπου έπεσαν οι πυροβολισμοί από την τουρκική πλευρά προς την ελληνική.

Εκείνη την ώρα, στο σημείο περιπολούσε μικτή περίπολος της Frontex με τη συμμετοχή γερμανών αστυνομικών. Όπως μετέδωσε το «OPEN TV», φαίνεται να έχουν σημειωθεί και άλλα τέτοια επεισόδια.

Μάλιστα, ο διοικητής της Frontex έστειλε επιστολή προς την Κομισιόν στην οποία αναφέρεται ότι οι δυνάμεις στον Έβρο είναι σε αυξημένη επιφυλακή και χρειάζεται να φορούν όλοι αλεξίσφαιρα.

Το γεγονός επιβεβαίωσε στον τηλεοπτικό σταθμό και πηγή της Κομισιόν σημειώνοντας ότι «πράγματι υπήρξαν περιστατικά με πυροβολισμούς από την τουρκική πλευρά στον αέρα και ότι η έντονη παρουσία των δυνάμεων της Frontex στον Έβρο φαίνεται πως έχει δημιουργήσει εκνευρισμό στην τουρκική πλευρά».

Τα γεγονότα, επιβεβαίωσαν τέλος και συνοριοφύλακες στην περιοχή, λέγοντας πως υπάρχουν απόπειρες από την τουρκική πλευρά να περάσουν μετανάστες και πρόσφυγες προς την Ελλάδα και ότι οι δυνάμεις της Frontex δίνουν έναν πραγματικό αγώνα. «Όταν πλησιάζουν οι δικές μας οι περίπολοι προς την τουρκική πλευρά πέφτουν πυροβολισμοί στον αέρα», δήλωσαν.

Πηγή: OPEN TV

Φωτογραφία αρχείου

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ