Τρίτη 2 Αυγούστου 2022

Σάλος με «κορονοπάρτι» υγειονομικών στο ΑΧΕΠΑ την Τσικνοπέμπτη – Ερευνάται από τη διοίκηση (video)

Τι ανακοίνωσε η διοίκηση του νοσοκομείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μεγάλος είναι ο σάλος που έχει προκληθεί εξαιτίας ενός κορονοπάρτι που φέρεται να έλαβε χώρα ανήμερα της Τσικνοπέμπτης στην ταράτσα του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη.

Με βάση τις φωτογραφίες που είδαν το «φως» της δημοσιότητας και πρόδωσαν τους συμμετέχοντες, τουλάχιστον 15 άτομα βρέθηκαν στην ταράτσα του κτηρίου, χωρίς να υπάρχουν αποστάσεις, τη στιγμή που σε όλη τη χώρα ισχύουν αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας. Το εν λόγω οπτικό υλικό, δημοσίευσε ο δημοτικός τηλεοπτικός σταθμός «TV100» και συγκεκριμένα η εκπομπή «Δημότης On Line».

Στο άκουσμα της είδησης , η διοίκηση του ΑΧΕΠΑ διέταξε διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες κατά τις οποίες πραγματοποιήθηκε το «κορονο-τσίκνισμα» ενώ εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση της διοίκησης του ΑΧΕΠΑ:

«Ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες που περιήλθαν σε γνώσης της Διοίκησης του ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ αναφορικά σε συνάθροιση μικρού αριθμού εργαζομένων σε εξωτερικό χώρο του Νοσοκομείου, σε ημερομηνία η οποία δεν μπορεί να προσδιοριστεί, έχει ήδη διαταχθεί διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες κατά τις οποίες πραγματοποιήθηκε».

tsiknopempti ahepa 1

Υπενθυμίζεται ότι ίδια ημέρα έγινε «κορονοπάρτι» και στο κτήριο που στεγάζεται η γγ Πολιτικής Προστασίας, θέμα που, επίσης, δημιούργησε σάλο. «Αυτοί δεν είχαν καμία σχέση με το Υφυπουργείο μας», απάντησε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κλίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ίδιες εικόνες και στο Κέντρο Υγείας Γαλατά στην Τροιζηνία

Αντιδράσεις είχαν προκαλέσει και οι εικόνες από το Κέντρο Υγείας Γαλατά την Τσικνοπέμπτη, 4 Μαρτίου. Όπως είχε γίνει γνωστό, την ώρα που οι συνάδελφοί τους σε όλη την Ελλάδα δίνουν μάχη με τον κορονοϊό και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας κάνει ειδικές αναφορές στην ανησυχία της για την διασπορά της νόσου στην περιοχή του δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων, ο διευθυντής και το προσωπικό του τοπικού Κ.Υ. Γαλατά έστησαν «κορονοπάρτι» με χορό, σουβλάκια και εορταστική ατμόσφαιρα στον προαύλιο χώρο του Κέντρου.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, ξανείς από τους τουλάχιστον 13 συμμετέχοντες, μεταξύ των οποίων και ο ίδιος ο διευθυντής και η σύζυγός του (επίσης γιατρός του Κέντρου) δε φορούσε μάσκα, ενώ κάποιοι από αυτούς δεν δίστασαν να αναρτήσουν το γλέντι τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Και όλα αυτά ενώ το πρωί της Τσικοπέμπτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε έκκληση να είμαστε προσεκτικοί και να γιορτάσουμε τη μέρα μόνο με την οικογένειά μας.

(Πληροφορίες: MEGA)

Φωτογραφία: TV100

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ