Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022

Η βία φέρνει βία – Εκτός ελέγχου η κατάσταση με κυβερνητική ευθύνη

Να σταματήσει εδώ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μπορεί να μην το έχουμε χωνέψει επειδή έγινε σε σπαστά επεισόδια, ωστόσο με εξαίρεση τη Δευτέρα – και πάλι καλά να λέμε – συμπληρώσαμε ένα τριήμερο εθνικού ξύλου στους δρόμους της Αθήνας για το οποίο έφταιξαν όλοι οι υπόλοιποι εκτός από την κυβέρνηση, τουλάχιστον όπως το είδαν τα στελέχη της. Το οποίο τριήμερο εθνικού ξύλου θα μπορούσε κάλλιστα να είχε αποφευχθεί αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αναλάβει δράση αμέσως μετά τα γεγονότα της Κυριακής στη Νέα Σμύρνη. Δεν το έκανε, δεν φρόντισε να εκτονώσει την κατάσταση και δυστυχώς επέτρεψε με τον τρόπο του να επιβεβαιωθεί ένα δόγμα που πάντα επιβεβαιώνεται. Η βία φέρνει βία…

Το Σάββατο, είδαμε αύρες να ρίχνουν τόνους νερού σε δικηγόρους και διαδηλωτές πριν καν προλάβουν να πατήσουν το πόδι τους στο Σύνταγμα για να διαδηλώσουν και να τους αστυνομικούς να προχωρούν σε προσαγωγή του Έκτορα Κουφοντίνα και άλλων 28 ατόμων, με την ΕΛΑΣ να κάνει λόγο για «χρήση των αναγκαίων μέσων».

Κι αν υποθέσουμε ότι αυτή ήταν μια «ύποπτη» συγκέντρωση μια και είχε ως στόχο τη διαμαρτυρία για τον Δημήτρη Κουφοντίνα, αυτό δεν ισχύει σε καμία περίπτωση στα γεγονότα της Κυριακής. Εκεί που οικογένειες βγήκαν να κάνουν τη βόλτα τους στην πλατεία της Νέας Σμύρνης – μια και σύμφωνα με τα νέα μέτρα δεν μπορούσαν να απομακρυνθούν περισσότερο από 2 χλμ μακριά από το σπίτι τους – και ξαφνικά είδαν αστυνομικούς να μοιράζουν πρόστιμα και να χτυπούν πολίτη.

Η αστυνομική αυθαιρεσία συνεχίστηκε το βράδυ στην Πανόρμου και αυτό που εξόργισε τον κόσμο ήταν ότι καμία από τις πράξεις που έβγαλαν εκτός εαυτού τους πολίτες δεν καταδικάστηκε από την κυβέρνηση. Το αντίθετο μάλιστα, κυβερνητικά στελέχη βρήκαν κάτι να πουν για τον πολίτη που χτυπήθηκε στη Νέα Σμύρνη και μάλιστα βγήκαν στη φόρα και τα στοιχεία του.

Το τριήμερο εθνικού ξύλου ολοκληρώθηκε χθες και σύμφωνα με την κυβερνητική γραμμή την ευθύνη φέρει τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ… Η κατάσταση με τον πόλεμο στη Νέα Σμύρνη τις οδομαχίες, τις μολότοφ, τον τραυματισμό του αστυνομικού, τους συναδέλφους του που φώναζαν «πάμε να τους σκοτώσουμε» χρειάζεται κάτι περισσότερο από τα «δε θα επιτρέψω τον διχασμό» του διαγγέλματος Μητσοτάκη για να εκτονωθεί. Και σίγουρα πολύ πιο υπεύθυνη στάση από το «φταίνε όλοι οι υπόλοιποι εκτός από εμάς».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ