Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022

Απίστευτη έκρηξη στα κρούσματα – Ήδη στα 2.300 από νωρίς το πρωί της Τρίτης

Πολύ κακή ημέρα στα νούμερα με ραγδαία αύξηση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χωρίς φρένο «τρέχουν» τα κρούσματα σήμερα, Τρίτη, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ήδη ξεπεράσει τα 2.200 και πλησιάζουν τα 2.300 στις 10.00 το πρωί, πράγμα που σημαίνει ότι μέχρι τις 15.00, που κλείνει ο κύκλος για να βγει η ενημέρωση του ΕΟΔΥ, το πιθανότερο είναι ότι θα έχουν ξεπεράσει και τα 3.000.

Κι όλα αυτά ενώ χθες η Ματίνα Παγώνη έκανε απαισιόδοξη πρόβλεψη λέγοντας ότι μέχρι την Τετάρτη θα έχουμε κορύφωση με περίπου 2.600 κρούσματα. Φαίνεται όμως ότι τα πράγματα πηγαίνουν ακόμα χειρότερα από το… χειρότερο σενάριο που φανταζόταν και η ίδια η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ και γι αυτό άλλωστε τέθηκε σε συναγερμό και το υπουργείο Υγείας.

Θυμίζουμε ότι το πρωί, ο Βασίλης Κικίλιας προχώρησε σε ενίσχυση του ΕΣΥ με δύο μεγάλες ιδιωτικές κλινικές.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, τόσο το «Ιατρικό Κέντρο Περιστερίου», όσο και το «Λητώ» περνούν με όλο το ιατρονοσηλευτικό τους προσωπικό τους εθελουσίως στο Εθνικό Σύστημα Υγείας για το επόμενο διάστημα.

«Από την πρώτη ημέρα αυτής της πρωτοφανούς κρίσης, ενεργούμε βάσει ενός συγκροτημένου, ρεαλιστικού και δυναμικού σχεδίου, για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό και τώρα που η Αττική δέχεται τη μεγαλύτερη πίεση από την αρχή της πανδημίας, υλοποιούμε, όπως έχω ήδη ανακοινώσει, το σχέδιο έκτακτης ανάγκης, ενώνοντας δυνάμεις.

Για την περαιτέρω ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και στο πλαίσιο της συνεχούς και εποικοδομητικής συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα, ανακοινώνω ότι:

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, με επιστολή του Προέδρου του, Γιώργου Αποστολόπουλου, παραχωρεί εθελουσίως στο Ε.Σ.Υ. το Ιατρικό Περιστερίου, με την πλήρη στελέχωσή του σε ιατρονοσηλευτικό, διοικητικό και πάσης φύσεως προσωπικό που ήδη υπηρετεί εκεί.

Το Ιατρικό Περιστερίου θα νοσηλεύει Covid περιστατικά από την Πέμπτη 11 Μαρτίου και θα τελεί υπό τη διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Ο Όμιλος Hellenic Healthcare Group, με επιστολή του Διευθύνοντος Συμβούλου του, Δημήτρη Σπυρίδη, παραχωρεί εθελουσίως στο Ε.Σ.Υ. την ιδιωτική κλινική ΛΗΤΩ, με την πλήρη στελέχωσή της σε ιατρονοσηλευτικό, διοικητικό και πάσης φύσεως προσωπικό που ήδη υπηρετεί εκεί.

Η ιδιωτική κλινική ΛΗΤΩ θα νοσηλεύει Covid περιστατικά από την Πέμπτη 11 Μαρτίου και θα τελεί υπό τη διοίκηση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Ευχαριστώ τους δύο Ομίλους για τη συνεργασία τους.

Το Υπουργείο Υγείας έκανε, κάνει και θα συνεχίσει να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο, προκειμένου να μη μείνει κανείς συμπολίτης μας χωρίς ιατρονοσηλευτική φροντίδα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Κικίλιας.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ