Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

Ενισχύεται εκτάκτως το ΕΣΥ – Κλινικές Covid το «Λητώ» και το «Ιατρικό Περιστερίου»

Μόνο χθες άλλοι 216 συμπολίτες μας μπήκαν σε νοσοκομεία της πρωτεύουσας έχοντας νοσήσει και το σύστημα Υγείας πλέον αντιμετωπίζει σαφή δυσκολία να αντεπεξέλθει

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κάθε μέρα που περνά εισάγονται εκατοντάδες νέοι ασθενείς με κορονοϊό σε νοσοκομεία όλης της χώρας με την Αττική να ζορίζεται περισσότερο από κάθε άλλη Περιφέρεια από το τρίτο κύμα. Ενδεικτικό είναι ότι μόνο χθες άλλοι 216 συμπολίτες μας μπήκαν σε νοσοκομεία της πρωτεύουσας έχοντας νοσήσει και το σύστημα Υγείας πλέον αντιμετωπίζει σαφή δυσκολία να αντεπεξέλθει.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο νωρίς το πρωί της Τρίτης (09/05), ο Βασίλης Κικίλιας προχώρησε σε ενίσχυση του ΕΣΥ με δύο μεγάλες ιδιωτικές κλινικές, όπως είχε γίνει γνωστό από τις 5 Μαρτίου και από το Υπουργείο Υγείας και ενώ την Κυριακή (07/03) είχε γίνει γνωστό ότι ασθενείς με κορονοϊό μεταφέρθηκαν από την Αθήνα σε νοσοκομεία της Χαλκίδας. 

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, τόσο το «Ιατρικό Κέντρο Περιστερίου», όσο και το «Λητώ» περνούν με όλο το ιατρονοσηλευτικό τους προσωπικό τους εθελουσίως στο Εθνικό Σύστημα Υγείας για το επόμενο διάστημα.

«Από την πρώτη ημέρα αυτής της πρωτοφανούς κρίσης, ενεργούμε βάσει ενός συγκροτημένου, ρεαλιστικού και δυναμικού σχεδίου, για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό και τώρα που η Αττική δέχεται τη μεγαλύτερη πίεση από την αρχή της πανδημίας, υλοποιούμε, όπως έχω ήδη ανακοινώσει, το σχέδιο έκτακτης ανάγκης, ενώνοντας δυνάμεις.

Για την περαιτέρω ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και στο πλαίσιο της συνεχούς και εποικοδομητικής συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα, ανακοινώνω ότι:

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, με επιστολή του Προέδρου του, Γιώργου Αποστολόπουλου, παραχωρεί εθελουσίως στο Ε.Σ.Υ. το Ιατρικό Περιστερίου, με την πλήρη στελέχωσή του σε ιατρονοσηλευτικό, διοικητικό και πάσης φύσεως προσωπικό που ήδη υπηρετεί εκεί.

Το Ιατρικό Περιστερίου θα νοσηλεύει Covid περιστατικά από την Πέμπτη 11 Μαρτίου και θα τελεί υπό τη διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Ο Όμιλος Hellenic Healthcare Group, με επιστολή του Διευθύνοντος Συμβούλου του, Δημήτρη Σπυρίδη, παραχωρεί εθελουσίως στο Ε.Σ.Υ. την ιδιωτική κλινική ΛΗΤΩ, με την πλήρη στελέχωσή της σε ιατρονοσηλευτικό, διοικητικό και πάσης φύσεως προσωπικό που ήδη υπηρετεί εκεί.

Η ιδιωτική κλινική ΛΗΤΩ θα νοσηλεύει Covid περιστατικά από την Πέμπτη 11 Μαρτίου και θα τελεί υπό τη διοίκηση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Ευχαριστώ τους δύο Ομίλους για τη συνεργασία τους.

Το Υπουργείο Υγείας έκανε, κάνει και θα συνεχίσει να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο, προκειμένου να μη μείνει κανείς συμπολίτης μας χωρίς ιατρονοσηλευτική φροντίδα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Κικίλιας.

Όλα αυτά, παρά την ενεργοποίηση του έκτακτου σχεδίου του Υπουργείου Υγείας, που ανακοίνωσε ο Βασίλης Κικίλιας στην ενημέρωση της Τετάρτης (03/03), για τη στήριξη των νοσοκομείων. Υπενθυμίζεται ότι τον Νοέμβριο, στη Θεσσαλονίκη η Πολιτεία είχε προβεί σε επίταξη ιδιωτικών κλινικών, λόγω του μεγάλου προβλήματος στην πόλη.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ