Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022

Τρίτη μήνυση για βιασμό σε βάρος του Λιγνάδη – «Υπήρχε μεθοδολογία στην προσέγγιση θυμάτων» (video)

«Πρόκειται για κοινωνικές ομάδες οι οποίες είναι ευάλωτες και οι οποίες έχουν δυσκολία να αποταθούν στις δικαστικές και αστυνομικές αρχές», ανέφερε ο δικηγόρος των των μηνυτών

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τη στιγμή που μια τρίτη μήνυση για βιασμό έχει προστεθεί στη δικογραφία και βαραίνει τον φυλακισμένο σκηνοθέτη, Δημήτρη Λιγνάδη, όλο και περισσότερες λεπτομέρειες έρχονται στο «φως»…

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «MEGA», η συγκεκριμένη μήνυση έχει κατατεθεί από την περασμένη Τρίτη (02/03) στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, με τον μηνυτή να υποστηρίζει πως βιάσθηκε το 2018 από τον σκηνοθέτη μέσα στο σπίτι του…

Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του καναλιού, ο δικηγόρος του μηνυτή κ. Γιάννης Βλάχος έδωσε στοιχεία για την υπόθεση συσχετίζοντάς την με τις ήδη υπάρχουσες καταγγελίες και μηνύσεις σε βάρος του τέως καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

«Από τη μήνυση προκύπτει ότι υπήρχε μία μεθοδολογία στην προσέγγιση θυμάτων μελών ευάλωτων ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων. Αυτό είναι το κοινό που έχουν τα θύματα τα οποία εγώ εκπροσωπώ ενώπιον δικαιοσύνης».

Πρόσθεσε επίσης, ότι πρόκειται για «γενικώς κοινωνικές ομάδες οι οποίες είναι ευάλωτες ευαίσθητες και οι οποίες έχουν δυσκολία να αποταθούν στις δικαστικές και αστυνομικές αρχές και να ζητήσουν άμεσα την προστασία τους».

Ο δικηγόρος είπε ακόμα ότι «θεωρώ αθλιότητα το να επιτίθεται κάποιος ενάντια στα θύματα των και να τα γελοιοποιεί προσπαθώντας να καταδείξει ότι ήταν δική τους ευθύνη».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες ο μηνυτής είναι ημεδαπός και δεν ανήκει στον καλλιτεχνικό χώρο, ενώ δεν ήταν ανήλικος κατά τον χρόνο τέλεσης της πράξης.

Η υπόθεση, που αποτελεί νέα δικογραφία χωριστή από τις δύο που χειρίζεται η 19η τακτική ανακρίτρια, ερευνάται από τους εισαγγελικούς λειτουργούς ώστε να εξεταστεί η βασιμότητα των ισχυρισμών του μηνυτή και ακολούθως να κριθεί η περαιτέρω ποινική αντιμετώπισή της.

Με την κατάθεση της μήνυσης πλέον γίνονται τρεις οι υποθέσεις καταγγελιών για βιασμό που απασχολούν τη Δικαιοσύνη, με τις δύο προηγούμενες να είναι αυτές που οδήγησαν στη σύλληψη και προφυλάκιση του κατηγορουμένου.

«Είναι ψευδομήνυση, να τελειώνει η φαρσοκωμωδία», τόνισε για την τρίτη μήνυση ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από την απολογία και την προφυλάκισή του, «φωτιά» ήταν το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών για την απόρριψη της ένστασης ακυρότητας κατά της προδικασίας που είχε υποβάλει μέσω του δικηγόρου του, Αλέξη Κούγια, ο Δημήτρης Λιγνάδης, καθώς τονιζόταν ότι… «αλίευε ανήλικους στο Μεταξουργείο».

Πηγή: MEGA

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ