Τρίτη 9 Αυγούστου 2022

Σεισμός στην Ελασσόνα: Θολό και καφέ νερό αναβλύζουν οι βρύσες – «Μην το πίνετε»

Μέχρι να αποκατασταθούν οι βλάβες

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόβλημα στην ποιότητα του νερού στη Λάρισα διαπίστωσαν οι αρμόδιες αρχές μετά τον χθεσινό σεισμό που έπληξε την Ελασσόνα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΥΑΛ, οι κάτοικοι θα πρέπει να αποφεύγουν την πόση μέχρι να αποκατασταθούν οι βλάβες.

nero

Αναλυτικά η ενημέρωση:

Εξαιτίας της έντονης σεισμικής δραστηριότητας που καταγράφηκε την Τετάρτη 03 Μαρτίου 2021 στην περιοχή της Λάρισας, παρατηρήθηκε σήμερα Πέμπτη 04/3/2021 θολότητα στο νερό σε διάφορα σημεία του δικτύου της πόλης.

Από τη ΔΕΥΑΛ γίνονται οι προβλεπόμενες ενέργειες εντοπισμού και διακοπής των γεωτρήσεων που δημιουργούν το πρόβλημα άντλησης θολού νερού. Η υδροδότηση της πόλης θα συνεχιστεί κανονικά από εναλλακτικές γεωτρήσεις της ΔΕΥΑΛ που δεν παρουσιάζουν προβλήματα θολότητας.

Μέχρι να ολοκληρωθεί από τη ΔΕΥΑΛ η διαδικασία καθαρισμού και απομάκρυνσης της ποσότητας θολού νερού που έχει εισέλθει στα δίκτυα ύδρευσης συστήνεται στους καταναλωτές της ΔΕΥΑΛ που διαπιστώνουν την ύπαρξη θολού νερού στις βρύσες τους να μην το χρησιμοποιήσουν για πόση, μέχρις ότου στις βρύσες τους να έρθει καθαρό (διαυγές) νερό. Εκτιμάται ότι σε ορισμένες περιοχές, μπορεί να απαιτηθεί έως και ένα 24ωρο για την πλήρη ανανέωση του νερού του δικτύου.

Σε νεότερη ανακοίνωση, σε λίγη ώρα, θα ανακοινωθούν σημεία διανομής εμφιαλωμένου νερού δωρεάν από τη ΔΕΥΑΛ.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ